La Fiscalia demana més pena per desobediència a Pesarrodona que a Mundó, Borràs i Vila

La fiscalia canvia de criteri

El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, serà jutjat per desobediència a la resolució del Tribunal Constitucional que prohibia el referèndum. Segons ha explicat el mateix Pesarodona a El Món, la Fiscalia li demana la màxima pena que preveu el Codi Penal per aquest delicte: 12 mesos de multa i dos anys d'inhabilitació per a qualsevol càrrec públic. És més pena que la demanada pel ministeri públic pel mateix delicte als consellers Mundó, Borràs i Vila al Tribunal Suprem: 10 mesos de multa i 1 any i 8 mesos d'inhabilitació.

 

Amb aquesta decisió la Fiscalia canvia de criteri respecte el que havia fet en supòsits semblants on el Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa havia acordat investigar d'ofici a alcaldes de la comarca per la seva participació en el referèndum de l'1-O. La defensa de Jordi Pesarrodona demanarà la lliure absolució perquè   les conclusions provisionals a les que arriba la Fiscalia responen a un "relat fictici respecte de la realitat, i a un retorçament del dret que pretén criminalitzar l'exercici de la desobediència civil i dels drets a la llibertat d'expressió, manifestació i reunió".

 

 

"El judici servirà per posar en evidència l'ànim de revenja a que ha sigut sotmès Jordi Pesarrodona des que es va convertir en icona de l'acció de protesta pacífica al nostre país, i víctima de la repressió policial de l'1-O", ha lamentat el regidor.

 

Comentaris