La Fiscalia demana a Marchena tombar la llibertat i el suplicatori pels electes processats

Els fiscals de sala fan un informe contrari a les defenses

El Ministeri Fiscal ha informat aquest matí contra la petició dels presos electes de ser posats en llibertat i reclamar el suplicatori al Congrés i al Senat èr tal que puguin exercir el seu càrrec. Així ho han informat aquest matí a través del seu informe de resposta als escrits presentats ahir per Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull diputats de JxCAT i d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, diputat i senador per ERC. 

 

Segons la interpretació del ministeri públic, cal fer una argumentació temporal. En aquest sentit, argüeix que el suplicatori -entès com a permís a les cambres- s'ha d'utilitzar per "iniciar procediments judicials" contra els càrrecs electes i no un cop s'ha iniciat el judici.  Per altra banda, la fiscalia no diu absolutament res sobre si els electes podran participar en la sessió constitutiva de les corts. . El ministeri públic considera que amb el judici "a prop d'acabar" s'han de "reforçar" les mesures per garantir que s'acaba i que això passa per mantenir-los empresonats. De fet, la Sala tem que es puguin fugar dos o tres dels electes. 

 

Pel ministeri fiscal, de la immunitat cal fer una "interpretació estricta i vinculada als supòsits expressament contemplats en la Constitució". Pels fiscals de sala, la interpretació constitucional delimita que és "exigible únicament amb caràcter previ a la inculpació o al processament i no legitima la seva posició a qualsevol fase del procediment"

 

Sobre la llibertat, la fiscalia s'oposa pel coneixement degut. "Els acusats eren perfectament conscients que l'exercici efectiu del seu dret de participació política estava ja condicionat". 

 

 

Més informació en breu

 

Comentaris