La fiscalia acuita a Batet a que suspengui els diputats

El ministeri fiscal registra un escrit amb què demana l'aplicació immediata del 384 de la LCrim

Ni 24 hores. El Ministeri Fiscal ha registrat aquest matí un escrit a la sala penal del Tribunal Suprem per tal que acuiti a la Mesa del Congrés i del Senat a suspendre de les seves funcions Oriol Junqueras, Jordi Sànchez , Jordi Turull i Josep Rull, diputats d'ERC i de JxCAT, que ahir van prometre el càrrec així com del senador d'ERC Raül Romeva, tots ells processats per rebel·lió al judici del procés.

 

A l'escrit, al que ha tingut accès El Món, els fiscals de Sala Javier Zaragoza i Fidel Cadena avisen que han de "procedir a l'apliació immediatat de l'article 384 de la LeCrim als efectes de la suspensió dels diputats i senador en l'exercici dels seus drets i deures i espereonen a les Meses a "adoptar les mesures necessàries per donar plena efectivitat a la previsió legal de suspensió". El Ministeri Públic entèn que la suspensió d'ha d'executar "sense més tràmits" perquè es donen tots els requisits legals. 

 

 

De fet, tant la presidenta del Congrés com del Senat, Meritxell Batet i Manuel Cruz, encara tenen pendents de convocar la Mesa per decidir sobre la suspensió dels cinc presos polítics en les seves tasques institucionals. En aquest sentit, des de la cambra baixa ja s'apuntava aquesta possibilitat a l'espera també dels informes preceptius dels lletrats. 

 

Més informació en breu

 

Comentaris