La fiscalia acuita a Batet a que suspengui els diputats

El ministeri fiscal registra un escrit amb què demana l'aplicació immediata del 384 de la LCrim

Ni 24 hores. El Ministeri Fiscal ha registrat aquest matí un escrit a la sala penal del Tribunal Suprem per tal que acuiti a la Mesa del Congrés i del Senat a suspendre de les seves funcions Oriol Junqueras, Jordi Sànchez , Jordi Turull i Josep Rull, diputats d'ERC i de JxCAT, que ahir van prometre el càrrec així com del senador d'ERC Raül Romeva, tots ells processats per rebel·lió al judici del procés.

 

A l'escrit, al que ha tingut accès El Món, els fiscals de Sala Javier Zaragoza i Fidel Cadena avisen que han de "procedir a l'apliació immediatat de l'article 384 de la LeCrim als efectes de la suspensió dels diputats i senador en l'exercici dels seus drets i deures i espereonen a les Meses a "adoptar les mesures necessàries per donar plena efectivitat a la previsió legal de suspensió". El Ministeri Públic entèn que la suspensió d'ha d'executar "sense més tràmits" perquè es donen tots els requisits legals. 

 

 

De fet, tant la presidenta del Congrés com del Senat, Meritxell Batet i Manuel Cruz, encara tenen pendents de convocar la Mesa per decidir sobre la suspensió dels cinc presos polítics en les seves tasques institucionals. En aquest sentit, des de la cambra baixa ja s'apuntava aquesta possibilitat a l'espera també dels informes preceptius dels lletrats. 

 

Més informació en breu

 

Comentaris (14)
JordiP Fa 3 mesos
Des de quan la fiscalia dona ordres al Congrés i al Senat? Es pot saber qui mana aquí?
Tere Fa 3 mesos
Xusma de jutjes i fiscals franquistas borbonics
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
El tracte irrespectuós que van patir ahir els presos polítics catalans al Congrés i al Senat, amb l'esbroncada que va protagonitzar un nombre significatiu de diputats, ha coincidit amb la difusió a les xarxes d'un cas similar que es va produir el 1991 al Parlament de Turquia. https://bit.ly/2VSVZDk
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Gran democràcia la dictadura espanyola!
X*2 Fa 3 mesos
Cal tancar aquesta cova de feixistes
Gerard Palacín Fa 3 mesos
Aquests nois tan eixeris de la fiscalia, aquests que se'ls en fot que Gallardón hagi fet desaparèixer 30 o 40 milions d'euros i decideixen desimputar-lo, aquests nois, ha decidit en minuts demanar a la presidenta del Congrés que suspengui als diputats presos polítics. Felicitacions!
JordiP Fa 3 mesos
Y dos huevos duros.
JordiP Fa 3 mesos
I també demana que els donin trenta fuetades i els rentin les marques amb salmorra, com fan a les pelis de pirates.
Moka Fa 3 mesos
La fiscalia que agafin un embut i s.el posin pel darrera que els hi cal una bona labativa
Angelblau Fa 3 mesos
"La fiscalia te lo afina" ... aquesta fiscalia depèn directament del govern de PPSOE.
fideli Fa 3 mesos
Fiscalia: delicte d'odi?
Angel Fa 3 mesos
Espanya no té remei ,sempre serà una dictadura podrida ,faxa, represora i mafiosa
crack Fa 3 mesos
Per fer el que es preveia, no feia falta tanta comedia, ja estaba tot decidit, els diaris de la meseta ja ho avien anunciat amb anticipació, tot una farsa , tot emb recorda el judici a Lluis Companys, adaptat als temps moderns, amb una mica mes de elegancia, pero no gaire... //*//
Pere T Picornell Fa 3 mesos
24 hores? Pel que els interessa sí que fan via...