L'UxU del judici del procés

Un adjectiu per a cada protagonista

 

 

 

Novena setmana del procés. Després de més de cent testificals i una convivència més que llarga, aquest és l'UxU dels seus protagonistes:

 

 

 

 

Marchena, marcador

 

 
marchena

 El president de la Sala Penal vol practicar el catenaccio al judici. Aquesta setmana, les seves enganxades amb Pina, Solà i Salellas són etzibades de corrent per evitar que el judici se'n vagi pels marges que no li interessen. Amb aquest objectiu els ha marcat de prop, fins i tot, als testimonis o en alguna ocasió a la Fiscalia per evitar relliscades en les declaracions que puguin considerar-se interpretacions polítiques.  Ha tallat amb cotundència i sense embuts quan veia que la causa sortia de mare. 

 

 

Pina, perspicaç

 

 
Pina

 L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ha utilitzat els seus interrogatoris que desmuntar els relats dels policies que intentaven vendre garsa per perdiu. No només deconstruïnt els insults -ha tingut molta gràcia quan ha desacreditat el "gossos de Rajoy"- sinó furgant les errades dels atestats. S'ha endut la palma quan a la darrera jornada de judici  es va adonar que el testimoni ja havia testificat una altre dia. "QQuè faríem sense vostè, senyor Pina?", li ha reconegut Marchena. Les defenses han estat prou amables amb una errada d'aquestes característiques.

 

 

 

 

Zaragoza, persistent

 

 
zaragoza

 Al fiscal Javier Zaragoza continua fent gala del domini escènic i de la causa. Se la creu i ho interpreta.  Tot i que continua obsessionat amb la rebel·lió aquesta setmana ha deixat instruccions a la resta de fiscals de sala per intentar bastir ara la sedició. L'objectiu ha estat intentar demostrar una resistència organitzada per no donar compliment a una resolució judicial. Zaragoza va faltar en la primera sessió del judici on va testificar el número dos de Baena. Un detall tenint present que va començar a treballar per a ell. 

 

 

Solà, pacient

 

 
alex solà

 Un dels advocats de Jordi Cuixart continua treballant amb decimals. Un dels exponents de la "tàctica del jo acuso" continua burxant els policies que testifiquen per arrencar-los que tenien un pla orquestrat i de qui rebien les ordres. Marchena el continua tallant contínuament, aquesta setmana però s'hi va tornar. La batussa va ser sonora. Marchena es va ofendre quan Solà li va retreure que erra més condescendent amb les acusacions. Solà no va perdre el somriure del seu rostre. Marchena sí. 

 

 

Seonae, relaxada

 

 

L'advocada de l'Estat ha tingut una setmana de balneari. Ha tingut poquíssimes intervencions. De fet, només defensa sedició i li han fet la feina els quatre soldats del ministeri públic. Seoane ha puntualitzat alguna cosa, per ajustar algun relat. Marchena l'ha deixat descansar després de setmanes de constants estirades d'orelles. 

 

 

Roig, sagaç

 

 
Roig

 L'advocada de Cuixart té tant el beneplàcit de Marchena com de la resta de la sala. El seu estil d'interrogatori en format The Closer manté la tensió dels seus guions fins al punt que fa embarbussar els testimonis. Juga prefectament amb el to i el timbre de la veu, però encara és millor les estructures gramaticals de les seves preguntes. La santíssima Trinitat del subjecte, verb i predicat de les seves preguntes despisten i fan caure als testimonis en el seu parany. La sorpresa vindrà en el seu informe final. 

 

 

Moreno, estable

 

 
Moreno

 El Fiscal de Sala Javier Moreno continua essent el diesel. Manté el to disciplent en els seus interrogatoris. Tant li fa preguntar a un policia com un polític, actua amb el mateix desdeny estudiat. Es treu la feina de sobre com un professional, no s'entretè i va per feina. Continua essent un fiscal endreçat. La parella Moreno Zaragoza, però, quan juguen són una defensa ferma de traspassar.

 

 

Van den Eynde, despert

 

 
Andreu

 L'advocat de Junqueras i Romeva ha rebaixat la intensitat dels seus interrogatoris. Però forjat en els judicis penals de Barcelona gaudeix quan s'arremanga per baixar a l'arena a desmuntar els testimonis en els detalls. Ha tingut poques intervencions. Llevat d'una que no li va donar el resultat que esperava, les altres han servit per enxampar algun testimoni que no s'havia ajustat del tot a la realitat. Un dels moments de la setmana se'l va endur quan va desmuntar la narració d'un policia que havia rebut una puntada de peu a la mà. Utilitzant les seves respostes i tres preguntes de Cluedo, el va desemmascar. Continua recollint proves de la investigació prospectiva.

 

 

Bernaola, concentrada

 

 
Ana Bernaola

 L'advocada de Turull ha tornat a tenir poca presència. Tres intervencions. En l'interrogatori de la mà dreta de Baena va estar lluïda. De fet, va esbudellar el seu testimoni i de retruc els seus informes. Marchena va haver de sortir al rescat del comandant. La lletrada no s'arronsa quan el president del Tribunal li talla les sortides. Es manté fidel als seus interrogatoris treballats, detallistes i pensats. 

 

 

Cadena, desordenat

 

 
Fidel

 El fiscal Fidel Cadena és un home de paper. Ha tornat a tenir una setmana d'interrogatoris desordenats i desendreçats.No deixa acabar les preguntes quan s'adona que ha interrogat malament i amb poca traça. De tota manera, es percep que aquest se'l mira més emocionalemt que no pas tècnica. 

 

 

 

 

Salellas, lluitador

 

 
Salellas

 L'advocat de l'equip de Cuixart ha protagonitzat l'engaxada de la setmana amb Marchena. Salellas fila una defensa acusatòria contra l'Estat que no li fa cap gràcia a Marchena. Si portaven unes setmanes de dolce farniente amb el president del Tribunal han arribat a Pasqua empipats. Salellas està repassant els policies i els seus relats en base els vídeos, per això els guions dels seus interrogatoris on insisteix amb el número d'indentificació exterior. La seva estratègia també passa pe r acreditar que les policies van ser un punt clau per deshumanitzar l'adversari polític.

 

 

 

 

Bergés, matemàtic

 

 
Berg

 L'advocat de Bassa continua marcant estil amb la precisió dels seus interrogatoris. Està articulant una estratègia paral·lela que cada dia va forjant. Una alternativa a la es altres defenses per oferir una tercera via al Tribunal.  Bergés fila prim i fins i tot talla als testimonis que naveguen en les seves respostes. Temps de sortida de les intervencions, si han confiscat material i nombre d'operatius actuant són les dades que recerca.

 

 

 

 

 

 

Gené, incisiva

 

 
Gené

 L'advocada de Meritxell Borràs ha fet també aquesta setmana de lletrada de Quim Forn ha estat precisa i un veritable açot per aquells testimonis que volien carregar els neulers contra els Mossos. Decidida, ferma, i amb preguntes clares i directes entonades amb caràcter ha marcat el terreny de molts policies que volien fer passar bou per bèstia grossa.  

 

 

 

 

 

 

Madrigal, situada

 

 
Madrigal

 L'exFiscal en Cap de l'Estat ha guanyat més situació durant aquesta setmana. De fet, va fer saltar la llebre aquest dimarts quan va alertar al Tribunal dels interrogatoris de les defenses. Va recordar que el judici no anava sobre la violència policial quan Roig guanyava per punts a un testimoni. Va posar en perill l'equilibri, fins i tot emocional, de Marchena.  

 

 

 

 

Homs, providencial

 

 

El paper de l'exconseller de Presidència d'aquesta setmana ha estat de productor del gruix de les defenses. La seva participació oral en la defensa va ser intel·ligent, i de vell polític, fent notar a l'audiència el mal exemple d'un policia que es va mostrar "sorprès" per la presència d'un noi amb síndrome de down en un col·legi electoral. Marchena li va prendre les mides i en segons el va tallar. La falca, però, ja l'havia posada. 

  

 

 

 

 

Vox, atrapats

 

 
Vox

 Els  lletrats de Vox han treballat sobretot per les defenses. Han volgut tenir un guió a la recerca d'encaputxats, armes o estratègies de guerrilla urbana. Els ha fallat més que una escopeta de fira. Cada vegada que preguntaven, els fiscals es posaven les mans al cap.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Comentaris