El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exsecretari del Govern defensa que treballava pel referèndum acordat
  • CA

 

 

L’exsecretari del Govern Joan Vidal de Ciurana ha estat el tercer testimoni del matí a la 34 jornada del judici del procés. Vidal de Ciurana va plegar amb la crisi de Govern del mes de juliol de 2017 per “res relacionat amb el referèndum”. “Volia tornar a l’activitat privada com ara es pot veure”, ha insistit. 

 

L’aleshores secretari del Govern ha negat tenir cap mena de relació en la redacció o elaboració sobre el referèndum o de desconnexió. Vidal de Ciurana no ha amagat les reunions a què va assistir abans de plegar es parlava. Unes trobades que servien per “adaptar” el programa electoral perquè Junts pel Sí perquè no havien obtingut majoria. Però que en cap cas es va parlar d’un referèndum “unilateral” i es buscava el “pacte”. “Mentre jo era al Govern es defensava el pacte”, ha reblat. “Fins al moment que jo vaig cessar, la voluntat del govern era un referèndum acordat amb l’Estat, no unilateral”, ha assegurat.

 

 

També ha dit que no coneixia ni l’Enfocats ni l’agenda Jové. Precisament sobre l’agenda ‘Moleskine’, ha dit que treballava de manera “coordinada” amb Jové però que “no li mirava la seva llibreta”. L’exsecretari que ha testificat per petició de Vox també s’ha permès ironitzar sobre les preguntes de l’acusació popular. Com exemple, quan ha explicat que no es va reunir mai amb “Joaquín Homs”. “No conec cap Joaquín Homs”, ha respost tot mirant Francesc Homs, que a l’agenda consta com a Quico i ha confòs a l’advocat que no s’havia preparat l’interrogatori. 

 

A preguntes del lletrat de Forn, Xavier Melero, també ha reconegut trobar-se amb l’excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i ha dit que “sempre va quedar clar que la policia catalana exerciria com a policia judicial les seves funcions”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa