L'Advocacia catalana veu "un greu error" que el Suprem critiqui la defensa de Cuixart

Avisen que pot entendre's "com una manca d'equanimitat per part del tribunal"

El Consell de l'Advocacia Catalana (Cicac) ha considerat "lamentable i un greu error" que el Tribunal Suprem, que jutja el procés independentista a Catalunya, hagi fet públiques les seves crítiques a l'estratègia de defensa dels lletrats del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha qualificat davant dels mitjans d'intolerable el comportament dels seus testimonis. En un comunicat, el Cicac ha expressat el seu "ple suport i solidaritat" amb els advocats Benet Salellas, Marina Roig i Àlex Solà, i ha confiat que aquestes crítiques dels magistrats no han d'afectar en absolut l'exercici de la defensa.

 

Aquest dimarts, per primera vegada en els tres mesos de judici, les fonts de la sala van expressar el profund malestar dels set magistrats que conformen el tribunal, que opinen que l'estratègia de defensa i l'actitud dels compareixents ha estat una "provocació". Per al Consell dels advocats catalans, que presideix el degà Ignasi Puig, és un fet "inèdit i molt desafortunat" que per part d'un tribunal que jutja --i no al final del judici, sinó durant el seu transcurs-- es facin arribar a la premsa unes valoracions en les quals es qüestiona i s'intenta desqualificar l'actuació dels advocats, en les seves paraules.

 

 

"Això pot comportar que hi hagi qui ho consideri com una manca d'equanimitat per part del tribunal, i no deixa de ser una evident pressió efectuada contra el legítim dret de defensa dels lletrats afectats", avisen en el comunicat. Per a ells, és "impropi i inadequat de l'alt tribunal" que aboqui aquestes crítiques que posen en dubte la feina dels advocats, i malgrat que puntualitzen que respecten el dret d'opinió i expressió del Suprem, veuen desencertada la manera en què l'han transmès.

 

Comentaris (10)
JORDI Fa 6 mesos
Supongo que estáis alucinando y en estado febril........sólo sois unos fanáticos nois.....100000 de ellos radicales.....vaya republiqueta que queréis amiguitos
ezpat Fa 6 mesos
Si, a Europa tothom esta flipant, la pressio a Escanya sera insoportable. Aixo ja no es por aturar. Ah no, que era broma, que nomes es cosa d uns flipats.
Fitch Fa 6 mesos
Potser el problema ve de base. Creure allò és un judici?
JORDI Fa 6 mesos
Al TS els posa nerviós els testimonis intel·lectuals i el de la senyora Carrillo amb la seva indignació. Tot un espectacle.
És ben corcada. Fa 6 mesos
Canya [email protected]! Ho esteu fent molt bé. És ben corcada. Caurà!
És que l'estratègia d'aquesta defensa és una merda Fa 6 mesos
S'han carregat tota la credibilitat dels seus testimonis.
Se et veu el plomall, invasor. Fa 6 mesos
Es clar, segur que per a tu, la PN i la GC, ho han fet d'allò més be. no cal dir res més.
Lluis Fa 6 mesos
Farsa de judici franquista ,mentida i farsa. Ni olvidarém ni perdonarem , cada dia més lluny d,Espanya
JORDI Fa 6 mesos
Puchi........cuida de nuestros presos, que para éso te pagamos.......Puchiiiiiii!!!!no gastes más en chorradaaaaaaaaaaas
II*II Fa 6 mesos
Ets mediocre, para que lo entiendas "del montón"
JORDI Fa 6 mesos
La defensa y sobre todo los testigos.....daban pena, que personajes marededeuuuuuuu
Josep Fa 6 mesos
Gran paper del jutge, el fiscal i la acusacio de Vox, deixan clar com funciona la justicia en un estat faixista
JORDI Fa 6 mesos
Normaaaaaal.........si es que los tentáculos de las subvenciones llega lejos.........