El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’actual cap de la BRIMO esberla el relat de la ‘sortida impossible’ d’Economia
  • CA

 

 

La darrera testifical del matí al judici del procés li ha sortit per la culata a Vox, l’acusació que l’havia solicitada, Vox. L’intendent dels Mossos Francesc Xavier Pastor, amb TIP 2481, actual cap de la Brigada Mòbil però cap de Mediació del cos la tardor de 2017, ha desmuntat el relat que l’aglomeració davant la seu d’Economia el 20S impedís sortir la comitiva judicial de l’escorcoll ordenat pel Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona. També ha defensat que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van col·laborar “en tot el que podien” per desconvocar la manifestació a partir de les quarts d’onze de la nit.

 

Amb serenor, l’intendent Pastor ha explicat fil per randa les seves gestions des que va arribar a mitja tarda.  L’oficial dels Mossos provenia d’un altre punt calent, la seu de la CUP assetjada per unitats d’Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia. En plena voràgine de la protesta i la concentració, Pastor ha asseverat que el major del cos, Josep Lluís Trapero, li va ordenar anar a parlar amb la lletrada de l’administració de justícia Montse del Toro sobre la sortida del Departament d’Economia. 

 

Segons ha destacat Pastor -que abans de mediació havia estat segon de la BRIMO- la sortida per la porta era “viable” però, això sí, requeria més temps perquè calia muntar el dispositiu, mentre que la sortida pel terrat era immediata.  “La sortida per la porta principal era totalment viable”, ha sentenciat.

 

L’intendent ha incidit que la sortida no només es podia fer amb “el passadís dels voluntaris” de l’ANC. Calia una estructura policíaca. “Si que era viable amb un dispositiu de seguretat policial adoptant les mesures que eren necessàries; és a dir, comptant amb els grups de la Brimo que farien una acció policial aprofitant aquest passadís, i amb un grup d’escortes que estaven disposats, crec que serien uns 20, o potser eren 18 aproximadament, que estaven destinats a donar seguretat a la sortida de la comitiva judicial”, ha detallat.

 

 

 

Així, a dos quarts de dotze de la nit, el major Trapero li va demanar que anés a parlar personalment amb la lletrada de l’administració de justícia, que és quan li va comunicar que havia acabat. “Li vaig plantejar les possibilitats de sortida”, ha resumit. La secretària, atesa la versió de l’intendent, volia sortir amb la Guàrdia Civil però que, després, a causa de les circumstàncies va canviar d’opinió i va sortir amb els Mossos pel teatre Coliseum. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa