JxCat preveu un "intent d'humiliació més" en els informes de les acusacions

Eduard Pujol creu que el judici "fake" ha estat "molt pitjor" de que s'intuïa

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament Eduard Pujol preveu que les acusacions faran amb els seus informes finals una "exhibició de força mal entesa" i un "intent d'humiliació més" en un judici "fake". En declaracions als periodistes des de les portes del Tribunal Suprem (TS), Pujol ha considerat que avui és un altre mal dia per la democràcia espanyola i ha conclòs que el judici ha estat "molt pitjor" del que s'intuïa. Avui està previst que Fiscalia, advocacia de l'Estat i Vox exposin oralment els seus arguments davant del tribunal. Les tres acusacions mantenen la mateixa petició de pena i els mateixos delictes (a excepció de Vox amb Santi Vila). "Buscaran més escarni i guanyar per golejada", ha conclòs Pujol. 

"Ha estat, és i serà un judici fake, sense garanties per les defenses", s'ha queixat Eduard Pujol, per després denunciar que el judici ha estat una "gran obra de teatre orquestrada els poders de l'Estat". Segons el portaveu de JxCat, el que haurien de fer avui les acusacions és aixecar el dit, demanar perdó després que durant quatre mesos no hagin pogut provar res i retirar totes les acusacions. Un escenari que Pujol admet que no es produirà.

El portaveu adjunt ha contraposat el judici de l'1-O amb el cas de suposats partits de futbol "arreglats". Un cas que ha generat, segons ha dit, "gran impacte social". "La gent no vol futbol brut i, en canvi, la mateixa societat permet i es mira amb certa distància un judici fosc, tèrbol i absolutament arbitrari", ha lamentat. En aquest context, Pujol ha reptat el Rei i els diputats del Congrés a jugar-se alguna cosa que no serà un judici fake i ha receptat "molta serenitat i força" per quan les acusacions comuniquin "autèntiques barbaritats judicials".

 
 

Comentaris