Junqueras, al Suprem: "El millor seria tornar la qüestió al terreny de la bona política"

L'exvicepresident defensa en l'última paraula que defensar la república des d'un Parlament o votar "no pot ser delicte"

L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras ha fet ús del darrer torn de paraula per demanar que la crisi catalana retorni "al terreny de la bona poítica, d'on mai hauria d'haver sortir". "Carl retornar l'assumpte al diàleg i a la negociació i l'acord, mentrestant jo contribuiré a la democràcia, la convivència i el bé comú", ha manifestat Junqueras. També s'ha presentat davant del tribunal com a "pare de família i professor" i ha dit que es dedica a la política de manera "tardana i per conviccions de contribuir a ser útil per a un món més just". I ha assegurat que continuarà defensat les seves "conviccions cristianes i republicanes". "Les comparteixo amb els que creuen que votar o defensar la república des d'un parlament no pot ser delicte, la voluntat de diàleg i de respecte als drets humans i la llibertat no hauria de ser delicte", ha defensat.

Junqueras ha estat el primer en prendre la paraula i no ha esgotat, ni de llarg, els 15 minuts que li havia donat el tribunal per a l'últim torn de paraula per adreçar-se al tribunal. I ho ha fet per defensar el diàleg. "Parlar i escoltar és base de qualsevol enteniment", ha afirmat. Junqueras també ha defensat la seva trajectòria i ha dit que tots els seus articles i accions "demostren compromís amb la bondat i el respecte a la dignitat humana". 

Tot i reconèixer que tot polític pot cometre errors, ha dit que cal evitar la "mala política" que negui el diàleg, la negociació i l'acord. I ha retret que hagi estat la classe política la que ha traspassat la responsabilitat" al món judicial i s'ha adreçat directament als set magistrats que han de dictar la sentència. 

 
 

Comentaris (3)
Colom Fa 2 mesos
A veure senyor de ERC i Junqueras, NO ESTEM PER GOBERNS D'ESQUERRES O DRETES, ESTEM PER LA INDEPENDENCIA, despres ja botarem si esquerre o dreta, ARA NOOOOOO,
Ramon Fa 2 mesos
Duran, fot el camp!
El Sr Junqueras, como el Sr Puigdemont, es un cantamañanas con pretensiones mesiánicas Fa 2 mesos
Últimamente Cataluña se visto bendecida por una lluvia de profetas de todo a cien.