Ensenyament xifra en 268.000 euros els danys de les policies espanyoles als col·legis durant l'1-O

Núria Cuenca explica la xifra a Marchena

268.000 euros. Aquest és el cost que ha calculat el departament d'Ensenyament dels danys que van patir les escoles durant la jornada electoral del Primer d'Octubre. Així ho ha explicat Núria Cuenca, secretària general d'Ensenyament de la Generalitat, en la seva testifical davant el judici del procés celebrada aquesta tarda. Segons Cuenca, que ha estat citada per la defensa de Jordi Turull, "els danys coincidien en col·legis on va haver-hi intervenció policial". El 2 d'octubre del 2017, el departament va xifrar els desperfectes en 314.000 euros.

Cuenca ha explicat que són els ajuntaments els que han d'autoritzar que es puguin fer activitats a les escoles fora de l'horari lectiu si és de la seva propietat, i que la mateixa Llei d'Educació de Catalunya (LEC) promou que es facin activitats "de caràcter social, cultural o esportiu". La número dos de Josep Bargalló ha defensat i descrit el sistema de titularitat dels centres educatius de Catalunya. 

 

 

 

Comentaris (11)
observador Fa 9 mesos
Hi ha ñols que estan acostumats a robar, sigui amb força o sense, i no saben fer res més.
Pol Fa 9 mesos
Tot per obrir portes a cop de mall, sense comprovar si estaven obertes, si s'obrien cap a dins o cap a fora, sense comprovar si hi havia més portes laterals obertes. Quina animalada-performance varen fer les forces d'ocupació l'1 d'octubre del 2017, ho recordarem sempre.
¿Cuantificamos el coste de... Fa 9 mesos
... las empresas que se han marchado?. ¿Del daño ocasionado al turismo?. ¿Del ridículo internacional?. ¿De la inoperancia del Govern?. ¿De la prevaricación que supone el mal gobierno?. Los Indepes no tenéis vergüenza...
Hablando de verguenza Fa 9 mesos
¿Pero las puertas se abren para dentro o para fuera?. ¿Y porqué robaban juguetes y comida?
Empresas? Fa 9 mesos
Me parto. Otro que está en la inopia. Si cada año cambia de domicilio fiscal mas empresas de Madrid que de Catalunya. ¿O desconoces eso del domicilio fiscal y esas cosas? Tampoco sabrás quien recauda el impuesto de sociedades, ¿No? Empresas que se han ido!!!! Para partirse.
Joan de Canyamars Fa 9 mesos
El que em fa vergonya aliena és veure escrits i insults sense cap fonament. Segueix una mica el judici del suprem i podria ser que entenguis alguna cosa del que no es democràcia. Si ja se, que a tu això de la democràcia no t'agrada, es clar.
Deu n'hi dó amb el Jorge aquests Fa 9 mesos
Deu ser jutge perquè ja ha decidit que és un cop d'estat. Haurem de trucar al Marchena i informar-li. I justificar que es facin desperfectes a les escoles demostra el nivell de qui ho va fer i de qui ho justifica. NULS com a persones civilitzades. Veritables neardentals. Asocials.
El DEBE és una falta de criteris o un criteris basats en l'odi Fa 9 mesos
Però no se'n pot treure més d'allà on no raja...
Anna Fa 9 mesos
Només ???? I els danys físics, morals i col.laterals on estan comptats? . Els piolins van gastar milions per venir aquí a matxacar-nos
JordiP Fa 9 mesos
I deien que el desplegament dels piolins va pujar 87 milions. A part d'aixó, Quants milions està costant aquest judici i les accions (alguna era il·legal) d'espionatge i persecució dels acusats? Sense comptar la enorme despesa de l'acció diplomàtica. Una vergonya.
JORDI Fa 9 mesos
Al lado de dividir a la sociedad éso no es nada......animalillos
Animalillos hambrientos y harapientos Fa 9 mesos
¿Porqué robabais la comida de los celiacos y los juguetes de los niños?
X*2 Fa 9 mesos
L'ùnic que saben fer és destruir i fer mal, son mala gent
Salvajes descerebrados Fa 9 mesos
¿Que otra cosa se puede pedir a esa gente? Ese es su nivel humano e intelectual
JORDI Fa 9 mesos
Si ves los videos, son los que van sin uniforme lelo
JORDI Fa 9 mesos
Comparado con el DEBE de montar un golpe de estado.....no es nada
El DEBE es una gran falta de cultura Fa 9 mesos
Pero es normal que ataquen los colegios. Todo liga, como unos no han podido o sabido o querido estudiar, pues atacan los colegios.
Pels seus actes els coneixereu Fa 9 mesos
No cal dir res. Trencar portes, finestres, mobiliari d'un col.legi; emportar-se menjar de celiacs, joguines dels nens,....... a la falta de cultura d'aquesta gent s'ajunta el sostreure menjar i joguines. No cal dir res més.