El vaticini de Boye respecte els presos polítics: “Sabó per rentar-se les mans”

L’advocat especula amb les dates i les intencions de Sánchez | Preveu sentència “dura”

Gonzalo Boye, l’advocat que dirigeix l’estratègia internacional de Carles Puigdemont, està convençut que els presos polítics seran “moneda de canvi polític a Madrid”. Així ho ha vaticinat en una conferència que va pronunciar aquest dijous al vespre al Fort Pienc de Barcelona, organitzada per l’ANC. Segons Boye, els presos polítics seran el “sabó” amb què es rentaran les mans Manuel Marchena i Pedro Sánchez. L'advocat, en declaracions a El Món, avisa que la interlocutòria d'avui del Tribunal Suprem albira una sentència "dura".

 

Concretament, el lletrat especula amb les dates de la sentència del judici del procés, els pressupostos generals de l’Estat i el relleu a la presidència del Consell General del Poder Judicial. Segons Boye, el Suprem farà tornar a Madrid els presos polítics per llegir-los la sentència a l’octubre. Un cop siguin en una presó de Madrid i amb la sentència dictada i comunicada, poden   passar uns dos mesos fins que s’ordeni el destí definitiu per complir les penes imposades.

 

 

Aquests dos mesos coincideixen en el calendari, a parer de Boye, amb la “negociació dels pressupostos generals de l’Estat, que Pedro Sánchez utilizaria per negociar la seva aprovació a canvi del retorn a Catalunya”. A canvi, de retenir els presos polítics a Madrid, Sánchez “tornaria el favor a Manuel Marchena facilitant que esdevingui president del Consell General del Poder Judicial”. “Una mà renta l’altra i el sabó serien els presos polítics”, apunta l’advocat.

 

 

Per altra banda, Boye veu en la interlocutòria dictada avui per part del Tribunal del Procés que ha decidit mantenir la presó provisional una avantsala de la sentència. “La sentència no ens agradarà”, ha explicat Boye en declaracions a El Món. De fet, creu que la resolució no només deixa entreveure la convicció dels magistrats que hi ha desobediència sinó delictes més greus.   Fins i tot, acusa al Suprem “d’albanitzar-se” en tancar-se al dret internacional en constatar com la resolució carrega contra el dictamen del Comitè de Detencions Arbitràries de l’ONU que reclamava la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

Comentaris