El vaticini de Boye respecte els presos polítics: “Sabó per rentar-se les mans”

L’advocat especula amb les dates i les intencions de Sánchez | Preveu sentència “dura”

Gonzalo Boye, l’advocat que dirigeix l’estratègia internacional de Carles Puigdemont, està convençut que els presos polítics seran “moneda de canvi polític a Madrid”. Així ho ha vaticinat en una conferència que va pronunciar aquest dijous al vespre al Fort Pienc de Barcelona, organitzada per l’ANC. Segons Boye, els presos polítics seran el “sabó” amb què es rentaran les mans Manuel Marchena i Pedro Sánchez. L'advocat, en declaracions a El Món, avisa que la interlocutòria d'avui del Tribunal Suprem albira una sentència "dura".

 

Concretament, el lletrat especula amb les dates de la sentència del judici del procés, els pressupostos generals de l’Estat i el relleu a la presidència del Consell General del Poder Judicial. Segons Boye, el Suprem farà tornar a Madrid els presos polítics per llegir-los la sentència a l’octubre. Un cop siguin en una presó de Madrid i amb la sentència dictada i comunicada, poden   passar uns dos mesos fins que s’ordeni el destí definitiu per complir les penes imposades.

 

 

Aquests dos mesos coincideixen en el calendari, a parer de Boye, amb la “negociació dels pressupostos generals de l’Estat, que Pedro Sánchez utilizaria per negociar la seva aprovació a canvi del retorn a Catalunya”. A canvi, de retenir els presos polítics a Madrid, Sánchez “tornaria el favor a Manuel Marchena facilitant que esdevingui president del Consell General del Poder Judicial”. “Una mà renta l’altra i el sabó serien els presos polítics”, apunta l’advocat.

 

 

Per altra banda, Boye veu en la interlocutòria dictada avui per part del Tribunal del Procés que ha decidit mantenir la presó provisional una avantsala de la sentència. “La sentència no ens agradarà”, ha explicat Boye en declaracions a El Món. De fet, creu que la resolució no només deixa entreveure la convicció dels magistrats que hi ha desobediència sinó delictes més greus.   Fins i tot, acusa al Suprem “d’albanitzar-se” en tancar-se al dret internacional en constatar com la resolució carrega contra el dictamen del Comitè de Detencions Arbitràries de l’ONU que reclamava la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

Comentaris (13)
Marejar la perdiu Fa 5 mesos
Ni una concessió a Madrid fins que els presos siguin lliures i Catalunya lliure de triar el seu destí. Pressió i boicot a tots els nivells fins que això no es produeixi. Un 6% de les sentències judicials a Catalunya són en castellano. I el cinema en català a les sales? Un 1%? Això no és normalitat. Impostos al Estado que no tornen...
ññ Fa 5 mesos
Que gentuza... los Nazis/Lazis.. Cortos mentales, borregos.... Que asco dais
Josep Fa 5 mesos
Ññ Idiòta! , Aquí la única relació que hi ha amb el nazisme es España. La Luftwaffe va bombardejar España durant el cop d'estat franquista per arribar al poder. Al poder fins que va morir i que ha dit va posar l'actual sistema de govern espanyol.
Ñ Fa 5 mesos
Hombre PP-et, encima de Lazis.. analfabeto, histórico y ortográfico. Idiota con acento?? Luftwaffe en G CIVIL?.. no era la Legión Condor?.. Vuelve a la Ikastola .. tanta immersión te ha ahogado las ideas
Idiota (???) per en Josep Fa 5 mesos
Idiota sin acento (igual que analfabeto) Idiota sense accent (com analfabet)
Pep Fa 5 mesos
Els presos politics, MAI HAN DE SER MONEDA DE CANVIA DE RES, al estat franquista, NI AIGUA, MAI MAI MAI.
Cunilll Fa 5 mesos
Es cierto de Albania aÑ poca diferencia !!!!! 👠👠👠🔥🔥🔥
Ferran Fa 5 mesos
Plutó tuvo una amiga Gran artista,llamada Pluta y tuvieron muchos hijos SON LOS HIJOS DE LA GRAN PLUTA.
joan Fa 5 mesos
Preparem- nos per la lluita. Sense sang no hi ha revolució...
Ag Fa 5 mesos
Llavors, ens està dient en Boye que no podrem fer res contra ells? És a dir, ni europa ni ningú ajudarà a que el conflicte acabi bé per als catalans que som independentistes i pels presos polítics? Doncs no sé, potser vaig a viure a Irlanda i que els bombin a tots. Visca Catalunya lliure, potser algún dia els que som independentistes des que vam nèixer ho podrem dir de veritat!! *!!
jg Fa 5 mesos
una sentencia dura? y si al director de la prision se le olvidara cerrar las puertas de la cárcel?
Fem-ho saltar tot Fa 5 mesos
Si a nivell autàrquic espanyol va així la cosa, els partits independentistes han de votar no als pressupostos, al final, quanto peor mejor que tan es vol esquivar des de Catalunya serà la única cosa que entenguin. I sobretot que la justícia real, la internacional, actui de veres.
Vicenç Ramoneda Fa 5 mesos
El TS miente respecto del Dictamen de la ONU. https://bit.ly/2FjckqH
"està convençut" no vol dir absolutament res Fa 5 mesos
Qu'ho sàpigues, espavilat Sallés del dallonses.
Xinue Fa 5 mesos
I els d'Esguerra tot el puto dia rera els suciates amb la palangana.
Que buenas comidas a costa de los catalanes. Fa 5 mesos
Que gordo se está poniendo el terrorista, parece un cerdo.
Josep Fa 5 mesos
Ho dius per tu?
Snacatroc Fa 5 mesos
Que grassos que es posen els espanyols amb aquests temes, semblen veritables truges...
Paco Fa 5 mesos
Mira quien habla : el garrulo.