El somriure sorneguer de Vox mentre s’emeten els vídeos de l’1-O

Pedro Fernández, també diputat al Congrés, mira les imatges amb una rialla fixa

Matí de sensacions contraposades a la sala de plens del Tribunal Suprem. En la vista del judici del procés, la 49, s’han començat a visionar els vídeos aportats per les defenses. Imatges continuades de la violència policial del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil durant la jornada del Primer d’Octubre. Escoles de Dosrius, La Ràpita, Canyamars, Sant Iscle de Vallalta o Infant Jesús, escola Estel, l’IES Joan Fuster, les escoles Pies de Sant Antoni de Barcelona han estat els primers escenaris triats per l’advocat Andreu Van den Eynde, lletrat defensor de Raül Romeva i Oriol Junqueras.

 

Les primeres escenes de cops de la policia ha alertat als magistrats. Molts s’han incorporat amb les espatlles endavant i hi ha hagut moments que tots es posaven la mà a la cara. Ara bé, el que sorprenia al públic -i avui n’hi havia molt- era la cara d’un dels advocats de l’acusació popular de Vox i diputat per Toledo, Pedro Fernández, que no ha parat de somriure sense treure els ulls de la pantalla. Un somriure fix acompanyat d’un aclucament dels ulls. Entremig del que dibuixava Hannibal Lecter a l’agent Clarise d’El Silenci dels Anyells i el de Jim Garrey en alguna de les seves còmedies de vídeoclub.

 

 

 

En canvi, el seu company de bancada, i també diputat, Javier Ortega-Smith, només ha mirat la pantalla en l’emissió de quatre vídeos de l’advocacia de l’Estat que havien quedat pendents de la jornada d’ahir. Ha estat quan mostrava la seva indignació en veure imatges de Mossos demanant calma als votants del Primer d’Octubre. Ara bé, quan l’agent judicial Paco ha començat a projectar els vídeos de les bufetades, Ortega Smith ha abaixat el cap i no n’ha mirat més que un parell i d’esquitllada. Val a dir que Vox no ha aportat cap vídeo de documental tot i demanar 74 anys de presó pels encausats.

 

 

Comentaris