El sobiranisme civil reclama la “nul·litat del judici” a les portes de Lledoners

Centenars de persones reben als presos polítics i torna Joan Bona Nit

Primera nit dels presos polítics en la seva nova entrada a Lledoners. I, per tant, primera concentració al Pla de les Torres de Sant Joan de Vilatorrada. Un acte que ha complert amb el protocol habitual. Centenars de persones amb estelades, llaços grocs, i retrats dels presos i exiliats s’han congregat per reclamar la llibertat dels presos polítics i “unitat” a les forces sobiranistes. Entre els més aclamats, Joan Bona Nit i l’advocat Jordi Pina. Els organitzadors de l’acte han llegit un manifest amb què han estripat del judici del procés que consideren que ha de ser declarat nul.

 

Només cinc hores després que els presos polítics entressin a Lledoners amb furgonetes camuflades del Grup Especial d’Intervenció dels Mossos, el sobiranisme civil ha activat les concentracions diàries a la presó. La primera ha comptat amb Blanca Bragulat, la parella de Jordi Turull, i amb Diana Riba, eurodiputada d’ERC i parella de Raül Romeva. A més de l’advocat Pina i els diputats de JxCAT a Madrid, Laura Borràs, i els del Parlament, Francesc de Dalmases, Toni Moral i Anna Geli. Per ERC, la portaveu Marta Vilalta, i el diputat al Congrés, Gerard Gómez del Moral. 

 

 

La concentració a més de demanar “unitat” a les formacions sobiranistes, s’ha llegit un manifest amb què exposen el despropòsit del judici. De fet, en reclamen que sigui declarat “nul” per vulneració de drets fonamentals així com de les garanties polítiques dels diputats electes. Riba ha reclamat la fermesa dels presos com a mostra que no s’ha de defallir en el reclam de la seva llibertat ni del procés polític de Catalunya. Borràs, en declaracions a la premsa, ha insistit en què no són a casa sinó a una presó.

 

L’acte s’ha acomiadat amb els Bona Nit d’en Joan Bona Nit que ha estat aclamat com una estrella i felicitat pel seu aniversari. Fins i tot , ha vingut a la concentració del matí per veure com entraven els presos. Els presos han respost tots. Crits també "d'absolució". El no fos cas és una constant en la cultura sociopolítica catalana.  Mentre se celebrava l’acte des de la presó se sentien crits de “visca Catalunya Lliure” i també de “viva España”.

 

 

 

Comentaris