El fiscal Cadena: “No quedava qui defensés Espanya a Catalunya”

El darrer membre de la fiscalia assegura que es va registrar una “insurrecció a Catalunya”

El darrer fiscal de sala que ha llegit les seves conclusions ha estat Fidel Cadena. En una dissertació on ha inclòs literalment parts de les interlocutòries de Pablo Llarena i dels escrits de la fiscalia durant el procés per concloure que es va consumar el delicte de rebel·lió. De fet, ha assegurat que durant la tardor de 2017 a Catalunya “no va quedar qui defensés Espanya”. Per al fiscal, els acusats són  “tots coautors del delicte, han fet de manera conjunta els actes que l'han consumat."

 

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “el 27 d’Octubre es va consumar la Declaració Unilateral d’Independència on la Constitució va ser derogada de fet i de dret”. Una culminació d’un procés que va arribar després d’una “violència insurreccional”, “violència normativa” -per les lleis que reconeixien la sobirania de Catalunya- i per l’ús dels Mossos i de les Masses per assolir l’objectiu d’atemptar contra el bé jurídic protegit: “l’ordre constitucional”.

 

 

Per Cadena, va ser un “alçament i insurrecció contra l’Estat com si fos militar” perquè  té els “mateixos efectes i significat”. El fiscal ha argüit que la violència va ser idiònia pel tipus perquè la “intimidació” ja és prou. En aquest punt ha fet una comparació complexa. Segons el fiscal, les “defenses no veurien violència en el cop d’Estat de 1981 perquè només hi van haver unes travetes al general Guitérrez Mellado que en pau reposi”. El fiscal ha obviat que hi van haver trets i carros de combat al carrer.

 

Més informació en breu

 

 

 

Comentaris