El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
David Fernàndez, al Suprem: “Sóc culpable i reincident”
  • CA

 

 

El segon testimoni de la tarda al judici del procés ha estat l’activista i exdipuat de la CUP, David Fernàndez. Demanat per les defenses, Fernàndez ha demanat el pacifisme del moviment sobiranista català i ha admès que va participar en “murs humans com una acció de desobediència civil i impedir l’acció de la policia”. “Si l’autodeterminació és un delicte em declaro culpable i reincident”, ha sentenciat recordant la seva participació el 9-N.

 

Fernàndez ha relatat el contingut del col·lectiu En Peu de Pau que l’ha definit com una plataforma que ensinistrava la desobediència i com “resistir la violència, cosa que és molt difícil”.  “Amenaces, insults i puntades de peu a cotxes no formen part de la cultura de la no-violència”, respon l’exdiputat de la CUP  al fiscal Jaime Moreno que l’inquiria sobre si explicaven aquestes conductes. 

 

El punt calent de la declaració ha estat quan l’activista s’ha enganxat amb Manuel Marchena per les preguntes de Vox. Fernàndez ha preguntat si no respondre a l’acusació popular invalidava el seu testimoni. Marchena l’ha advertit que el tribunal “no estava per resoldre dubtes”. Finalment ha contestat advertint que  “Declaro per imperatiu legal, i des de l’imperatiu moral de denunciar la crueltat roïna i mesquina de totes les formes de feixisme”. Marchena li ha agrait el gest.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa