El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart: “Ni la presó ni la repressió segrestaran les nostres legítimes aspiracions”
  • CA

 

 

La plataforma a favor del dret a decidir, GureEsku Dago, ha donat a conèixer aquest diumenge una carta del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la qual des de la presó de Soto del Real l’activista català assenyala que el judici que s’està desenvolupant en el Tribunal Suprem “simbolitza la persecució política” de tota la societat civil.

 

En la missiva, Cuixart assenyala que “continuem avançant cap a un futur de dignitat i esperança” i incideix que Euskadi i Catalunya “continuaran treballant junts en defensa de la llibertat”. “Després de 530 dies de presó, la nostra prioritat continua sent la recuperació de les conquestes col·lectives i la resolució democràtica d’un conflicte polític. El judici a la democràcia del Suprem simbolitza la persecució política i penal de tota la societat civil, de tot el moviment social que sigui considerat dissident”, afegeix.

 

Ciuxart adverteix així que “per això assumim la desobediència civil com a instrument de transformació social”. “Avui som més forts, conscients que ni la presó ni la repressió segrestaran les nostres legítimes aspiracions”, afegeix. Finalment, assenyala que els qui lluiten pels drets col·lectius se senten “acompanyats cada dia” i defensa que després d’avançar “cap a un futur de dignitat i esperança”, el millor “antídot contra l’extrema dreta és la cultura i el diàleg”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa