El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comandaments del CNP admeten a Melero que l’ordre era actuar “unilateralment”
  • CA

Confessió oberta i honesta d’un dels responsables de l’operatiu d’informació del Cos Nacional de Policia a Barcelona durant el Primer d’Octubre. L’inspector de la Unitat Central d’Informació del CNP amb TIP 88009 i l’inspector 75137 de la Policia Judicial han admès en la vista del judici del procés d’aquest matí que tenien ordre d’actuar al marge dels Mossos. Els dos comandaments que van actuar a les escoles Nostra Llar de Sabadell, el centre de votació de Carme Forcadell; l’escola Joan Boscà i Pau Romeva del barri de les Corts de Barcelona. 

 

 

Després d’exposar amb tot detall l’operatiu a les acusacions ha arribat el torn de les defenses. Ha estat el lletrat de Joaquim Forn, Xavier Melero, qui ha obert el foc. Melero ha reblat la tesi que porta diverses jornades demostrant, que el CNP i la Guàrdia Civil no tenien cap intenció de col·laborar amb els Mossos, malgrat la parafernàlia de les reunions de coordinació. L’inspector d’Informació ha admès que el 30 de setembre van celebrar una reunió amb els comandaments però que “no li consta que s’expliqués cap operatiu amb els Mossos”. “En cap moment ens ho van dir”, ha detallat. 

 

 

També ha admès que “en cap moment se’ls va comunicar que s’havia quebrat el dispositiu dels Mossos, només que sobre les vuit o un quart de nou ens van dir que teníem via lliure per entrar als col·legis del llistat que tenien”. “Tenien ordre d’actuar unilateralment?”, ha preguntat Melero. “Sí”, ha respost contundent l’inspector. 

 

 

Així mateix ha admès que no li van donar les pautes d’actuació de la instrucció 4 de la Secretaria d’Estat de Seguretat. Una pauta que establia que calia preservar la seguretat per sobre l’eficàcia de l’operació i que en cas de molta gent s’havien de retirar a posicions segures i requerir ajuda dels Mossos. En la mateixa línia, el TIP 75137 també ha admès que no tenien cap ordre de coordinació amb els Mossos i que no es va requerir l’ordre públic perquè ja portaven els seus. Per altra banda, el TIP 120522, un agent de contravigilància ha caigut al parany del mateix lletrat en lamentar que es van trobar Mossos de paisà que anaven igual que ell. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa