Clatellot de Marchena als informes de la Guàrdia Civil escrits per Baena

El president de Sala rebutja com a prova atestats interpretatius de la Guàrdia Civil i l'acarament entre López i De los Cobos

Clatellot del tribunal del procés al ministeri fiscal i, de retruc, a les vel·leitats literàries de la Guàrdia Civil. Només encetar la vista d'aquest matí, la número 47,  Manuel Marchena ha explicat que ha exclós de la prova documental tots els informes amb "contingut valoratiu" escrits per les unitats judicials i d'informació de la Guàrdia Civil, dirigits pel tinent coronel Daniel Baena. Així sostreu de la documental informes claus com són els interpretatius de l'agenda Moleskine de Josep Maria Jové o bé el que descriu el document Enfocats, dos elements claus del relat de les acusacions. "Ens interessa el contingut però la valoració d'altres persones a la sala no li pot condicionar", ha manifestat.

 

Per altra banda, també ha rebutjat els informes de la policia espanyola sobre la "passivitat dels Mossos". Així també ha tancat la possibilitat a l'acarament reclamat per la defensa de Quim Forn, entre Diego Pérez de los Cobos i el comissari dels Mossos, Ferran Lòpez.  El tribunal també deixa fora reculls de notícies i diligències policials que s'han fet durant la instrucció de Pablo Llarena o a través del Jutjat 13 de Barcelona. "Són informes valoratius que no poden substituir l'aportació que podrien haver ofert a la sala els que subscriuen l'informe, que podrien venir com a testimonis", ha al·legat Marchena, reconeixent que alguns sí havien estat citats com a tals.

També ha exclós els informes sobre com es preparaven els CDR o com es configuraven i diversos reculls de notícies, com una sobre la "prohibició d'atracar a Palamós un ferri que allotjava policies". "Totes les notícies amb valoracions són excloses", ha dit. En aquesta línia, el tribunal accepta la "literalitat" dels missatges de diferents acusats com a prova però no les notícies on es fan menció a aquests tuits. En relació als tallers d''En Peu de Pau' sí s'inclou la prova sobre "tallers i materials" però no els reculls de premsa relacionats a que la Guàrdia Civil era molt aficionada. 

 

 

Clucada d'ull a les acusacions

 

Per altra banda, Marchena també ha volgut repartir beneficis a les acusacions. En aquests sentit, ha recordat que la documental no llegida per la Fiscalia s'entèn per "coneguda" i no per reproduïda. Per tant, el "principi de contradicció" s'ha produït. També ha admès la prova da l'advocacia de l'Estat perquè entén que "només l'ha ordenada".

 

 

 

 

Comentaris