Cinc defenses intenten impugnar una prova pericial de la fiscalia sobre ús de fons públics per l'1-O

El tribunal rebutja per unanimitat les al·legacions i no hi veu "indefensió"

Les defenses d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Santi Vila han formulat al·legacions i s'han queixat per la pràctica d'una prova pericial demanada per la fiscalia sobre el suposat ús de fons públics per a l'organització i preparació del referèndum. Les defenses han al·legat "indefensió material" perquè l'informe pericial no consta a la causa. Les acusacions, però, s'han oposat perquè entenen que la documentació sobre la que s'ha fet l'informe pericial (un 'pen drive' comissat durant els registres de la Guàrdia Civil) sí que està incorporat a la causa des del 2018 i que, a més, les defenses no van impugnar la interlocutòria d'admissió de proves, que és el moment on el tribunal definia quines proves acceptava i quines no. El tribunal ha resolt que no hi ha "indefensió" i creu que la queixa és "extemporània". "No hi pot haver una sorpresa dels elements fàctics que seran objecte per recolxar una prova pericial", ha dit.

Després d'una pausa de deu minuts per a una breu deliberació, els magistrats han decidit per unanimitat no fer seves les al·legacions de les defenses. Marchena ha negat la indefensió de la que es queixaven els advocats de la defensa i ha posat un exemple. Ha dit que també han acceptat com a prova pericial un informe aportat per la defensa de Junqueras i Romeva sobre l'etiologia de les ferides al·legades per la policia i que tampoc està a la causa aquest informe. El lletrat Andreu van den Eynde ha dit que aquest mateix dimecres l'incorporaran. 

 
 

Comentaris (3)
expat Fa 3 mesos
preneu una til leta. tant criticar un estat que no us representa. Centreu vos amb la misseria de Generalitat que tenim.
Cinco defensas ... Fa 3 mesos
.... y la cagan. Pandilla de inútiles.
JuanCarlos de B Fa 3 mesos
justicia a la española. odio y sed de venganza disfrazadas con ropajes mas propios de la inquision. Esta claro que espanya solo entiende la ley del mas fuerte y en todo caso resolver las cosas como decia Ibarretxe... cómo lo quieren resolver si no se habla a puñetazos o peor??? se ve que esa justicia es la que preconizan las estructuras españoles. SI no hay ostias no vale.... ellos sabran si ese es el pcamino que quieren seguir aunque todo indica que si y que es el que al final acabara tod