Boya explica a Marchena que també es va enfilar al cotxe de la Guàrdia Civil

L’exdiputada titlla “d’intent s’assalt” el setge de la policia a la seu de la CUP

L’expresidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha estat la testimoni estrella d’aquest matía al judici del procés. Acompanyada pel seu advocat, perquè està processada pel mateix cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, -coses rares d’aquest judici-, Boya ha detallat la seva visió dels escorcolls del 20S. L’exdiputada ha assegurat que amb també l’aleshores diputada cupaire, Eulàlia Reguant, es van enfilar als cotxes de la Guàrdia Civil amb un megàfon per demanar calma i fer crides a la no violència.

 

Boya també ha narrat que es va enganxar amb Jordi Sànchez perquè el llavors president de l’ANC volia desconvocar i les diputades cupaires, no. Finalment van acordar unir-se a la desconvocatòria si s’organitzava una protesta a l’endemà. I així va ser, amb una convocatòria al Passeig Lluís Companys, davant el Palau de Justícia. Boya ha emfatitzat que Sànchez i Jordi Cuixart van informar a la Guàrdia Civil de la decisió de desconvocar la protesta.

 

 

 

L’exdiputada també ha acusat al Cos Nacional de Polica de fer un “intent d’assalt a la seu de la CUP” durant el setge de 7 hores que van fer unitats antiavalots.  “Al final van marxar perquè no tenien ordre judicial”, ha apuntat. “Vam exercir els mètodes i tàctiques pròpies de la desobediència civil davant un fet que després s'ha demostrat que era totalment il·legal, perquè no tenien una ordre judicial per entrar a la seu d'un partit polític, que és una cosa que jo considero gravíssima en democràcia”, ha sentenciat.

 

Més informació en breu 

 

 

 

Comentaris