El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bosch afirma que el manifest italià contra la presó dels polítics catalans ja té més de 700 adhesions
  • CA

 

 

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha afirmat que ha percebut un “altíssim interès” pel conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol en la gira europea que ha fet des que va començar el judici de l’1-O. També creu que a Europa hi ha ganes d’impedir un “error històric” com, segons ell, seria una sentència condemnatòria. Ho ha dit en declaracions als mitjans de comunicació a la delegació del Govern a Roma, després de reunir-se amb personalitats de la societat civil italiana impulsors d’un manifest en contra de l’empresonament de polítics catalans que, segons Bosch, ja compta amb “més de 700” suports. El conseller també ha assegurat que s’ha reunit amb representants dels “principals partits de l’arc parlamentari” italià, inclosos els dos de govern.

 

Bosch ha dit que en els viatges per Europa que va començar el 12 de febrer a París, s’ha trobat “una rebuda excepcional i un interès molt marcat” en el procés, i ha afegit que Roma no ha estat una excepció. A la capital italiana, ha dit, hi ha hagut “una resposta molt forta i decidida de la societat civil i també de diversos partits polítics”. De fet, ha concretat que s’ha reunit amb les forces polítiques principals de la cambra italiana, cosa que “naturalment” inclou els partits que conformen l’executiu, el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord. 

 

Segons ell, arreu on ha anat d’Europa ha vist una voluntat d’evitar “cometre un error històric enviant gent a la presó i sentenciant-los a anys de presó quan en realitat el que hi ha és una discrepància política”. En el cas d’Itàlia, ha dit que entre els ciutadans que han signat el manifest es troben “acadèmics, periodistes, juristes i gent de la societat civil” que, a més, demanen evitar “judicialitzar la política” i fan una crida al “diàleg”. 

  

 

El conseller ha afirmat que malgrat les decisions del Tribunal de Comptes sobre Acció Exterior o de les últimes cartes del ministeri d’Exteriors, continuarà la tasca que el departament està desenvolupant. “No perquè ens arribi una carta dient que consideren que aixo és deslleial pel que ells creuen que és la política espanyola, la nació espanyola, deixarem de fer la feina que estem obligats a fer, la farem”, ha reblat.

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa