Vox vol repetir sorpresa el 26-M per combatre el "fracàs europeu" i el "totalitarisme separatista"

Santiago Abascal, Jorge Buxadé i Ignacio Garriga reivindiquen una "gran nació europea" davant dels qui volen fer d'Espanya "una província" sotmesa

L'acte per a afiliats que Vox ha organitzat aquest dimecres a la tarda a la Biblioteca Zona Nord del barri de Torre Baró (Nou Barris, Barcelona) ha reunit unes dues-centes persones en una sala petita però que s'ha omplert fins al capdamunt. Els militants de la formació ultradretana, molts dels quals brandaven banderes espanyoles proporcionades per l'organització, s'han reunit per rebre la visita del seu president, Santiago Abascal, que ha vingut a Barcelona a donar suport als seus candidats als comicis del proper 26 de maig: Jorge Buxadé, cap de llista a les eleccions al Parlament Europeu; i Ignacio Garriga, el seu alcaldable per a Barcelona. Fins ara, en aquesta campanya Vox havia mantingut un perfil relativament baix, després de la decepció relativa de la seva entrada al Congrés espanyol el 28-A.

Aquest acte no ha estat, pel que fa a les seves dimensions, una excepció. Els manifestants antifeixistes que, convocats per la CUP, s'han reunit a la sortida de l'estació de tren, a pocs metres de la biblioteca, pràcticament igualaven en número els assistents a l'acte, malgrat l'atracció que, suposadament, hauria d'exercir Abascal. El que sí que han aconseguit, però, és despertar l'expectació dels veïns de la zona, que s'han anat congregant en zones properes per la curiositat que els despertava el desplegament de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, que hi ha traslladat vuit furgonetes. A dins, però, els qui han seguit la crida del president de Vox l'esperaven amb candeletes i ha estat rebut amb un aplaudiment llarg i sorollós, farcits de crits de "presidente, presidente" i visques a Espanya.

L'acte de Vox d'aquest dimecres a la tarda ha omplert la petita sala de la Biblioteca Zona Nord de Torre Baró

L'acte de Vox d'aquest dimecres a la tarda a la Biblioteca Zona Nord de Torre Baró | A.S.

Jorge Buxadé, cap de llista de la formació a les eleccions al Parlament Europeu, ha iniciat el seu discurs amb al·lusions i crítiquesa la premsa, rebudes amb forts aplaudiments. A les properes eleccions europees, ha afirmat, els espanyols "només tenen dues opcions": PP, PSOE, Podemos o Cs, a qui ha titllat "d'organitzacions separatistes que volen acabar amb la nostra manera de vida", o votar Vox, que defensa que "Espanya és la nostra pàtria" i "la gran nació europea". En un al·legat fortament antieuropeïsta, ha atacat els qui, considera, volen convertir l'Estat "en una província, i a més pobre", en "una residència geriàtrica" per als ciutadans de la resta de la Unió Europea. El president a l'exili, Carles Puigdemont, tampoc s'ha escapat dels atacs del candidat de Vox, que l'ha elevat a símbol del "fracàs europeu" i del "règim totalitari separatista", afirmacions que han estat rebudes amb crits de "Puigdemont a prisión" abans que proposés una "aposta" per veure d'on seria la persona que l'arresti.

En contraposició, Buxadé, que durant els anys noranta va ser candidat de Falange Española de las JONS i Falange Auténtica i després assessor de Montserrat Nebrera (PP), ha recordat la batalla de les Navas de Tolosa, al segle XIII, on "nacions sobiranes" van combatre per defensar "l'Europa cristiana" cooperant entre elles però sense que ningú digués a ningú què havia de fer. "Les fronteres d'Espanya les defensen els espanyols", ha reblat el també fundador de Societat Civil Catalana. És per això, ha dit, que vol anar a Europa, no rebre ordres de Brussel·les i defensar la integritat territorial i la sobirania espanyola davant una "socialdemocràcia popular" i unes institucions comunitàries que volen destruir Espanya i obrir les fronteres. Buxadé, en canvi, proposa, en cas de la immigració, ajudar-los als països d'origen, enderrocant els seus governs "d'esquerres i totalitaris" per permetre'ls tenir una vida millor.

Jorge Buxadé, cap de llista de Vox a les eleccions europees | A.S.

Jorge Buxadé, cap de llista de Vox a les eleccions europees | A.S.

 

 

En un discurs amb molta càrrega emocional, el candidat a l'alcaldia i diputat electe, Ignacio Garriga, ha posat en valor una "ciutat de tots", enumerant els barris, i ha afirmat que "Barcelona és gent de tot tipus de classe i condició", "un esperit" que ha de tornar a ser, creu, un dels motors d'Espanya. Per fer-ho, però, ha explicat que cal vèncer els qui "ens l'estan arrabassant": la delinqüència, "les màfies" dels okupes i els manters, els MENA... i una alcaldessa, Ada Colau, que ha afirmat que "odia" la Barcelona que van "aixecar" els immigrants que van venir d'altres indrets de l'estat espanyol. No només això, ha dit, sinó que el seu govern de "separatistes i comunistes revolucionaris" també ha "duplicat el pressupost en metadona", convertint la capital de Catalunya en una Meca per al "turisme d'heroïna" i on, a més, costa de sentir parlar el castellà. Davant d'això, Garriga ha demanat que l'amor triomfi i es construeixi una nova Barcelona "d'esperança" no només contra els "separatistes i comunistes" sinó també contra "el francès", en al·lusió a Manuel Valls, que ha afirmat que els vol explicar com s'han de fer les coses.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ignacio Garriga | A.S.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ignacio Garriga | A.S.

El tancament de l'acte ha anat a càrrec de la gran estrella de Vox, el seu president Santiago Abascal, ha començat donant les gràcies als Mossos d'Esquadra que els estan protegint de les "hordes totalitàries", en referència a la concentració antifeixista convocada per la CUP. Interromput per aplaudiments i visques a Espanya pràcticament a cada frase, el líder del partit ultradretà, ha posat en valor l'enorme pujada de la formació a les darreres eleccions del 28-A tot i les "aspiracions modestes" que, ha afirmat, tenien en part per la gran oposició dels altres partits i dels mitjans de comunicació que "els tenien por" i els "assetjaven" contínuament. La "demonització" de les seves propostes i els seus candidats, ha dit, no ha impedit que entrin al Congrés amb vint-i-quatre diputats perquè són "demòcrates de veritat" que "creuen en la llei i en la llibertat", que vol "perseguir als criminals" en una Espanya que volen "destruir" els qui volen investir president Pedro Sánchez. Entre ells, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha qui ha titllat de delinqüent i de qui ha demanat l'arrest immediat, amb la promesa que Vox, com a partit "demòcrata", li garantiria "un judici just" després de l'aplicació d'un 155 "de debò" a diferència del de 2017, i de la "il·legalització dels partits separatistes".

 

Comentaris