Sos Racisme denuncia el "racisme electoral" i la instrumentalització de la immigració

L'entitat carrega contra PSC, PP, Cs, Junts per Catalunya i ERC per diferents episodis en campanya

Sos Racisme ha denunciat aquest dijous el "racisme electoral" que s'està veient els últims dies malgrat l'acord dels partits de no instrumentalitzar la immigració, que ha quedat "en paper mullat". Han criticat la "lamentable" actitud de l'alcaldessa de Rubí (PSC) contrària a la instal·lació d'un centre de MENA al municipi, però també el discurs "discriminatori" respecte a la venda ambulant del PP, el PSC, Cs i Manuel Valls a Barcelona. També es refereixen a Junts per Catalunya, "que associa l'activitat a màfies en el seu programa electoral", i a Ernest Maragall (ERC), que va intervenir en un partit de futbol de joves tutelats que ni tan sols sabien qui era. Això, diu Sos Racisme, no deixa de ser un exemple d'instrumentalització política.

 

També ha constatat el silenci de les altres candidatures, "que consenteix el racisme com a proposta política". Segons Sos Racisme, partits com la CUP i Barcelona en Comú tenen el deure d'aprofitar el seu altaveu mediàtic per fer front a qualsevol discurs i acte racista. "No tenir la determinació de fer-ho perpetua el discurs polític discriminatori", avisa l'entitat. 

 

 

Així mateix, també ha denunciat la impossibilitat d'exercir el dret a vot de moltes de les persones que són objecte d'aquesta instrumentalització electoral. Negar el vot a les ciutadanes i ciutadans que tenen nacionalitat estrangera "no només és una vulneració d'un dret fonamental, sinó que a més alimenta i facilita el racisme electoral", ha conclòs. 

 

Comentaris (2)
Tomppa Fa 6 mesos
Racisme es viure a Catalunya i parlar en castellà, també robar nostres diners amb capitalisme salvatge venen drogues als nostres nens ... fàstig es poc, dubto que les seves famílies estarient contents si anem allà per vendre drogues i sexe.
La política del caos. Fa 6 mesos
Tothom està equivocat menys els que viuen de fer demagògia. Vosaltres creareu llocs de treball per l'allau de joves que venen sense cap mena de control i sense formació? Els acolliu a casa vostra i els avaleu?