Societat Civil Catalana fa una crida al vot constitucionalista a les municipals

L'entitat demana als partits contraris a la independència que deixin de banda les seves diferències i facin governs pactats entre ells

Societat Civil Catalana (SCC) ha reclamat aquest dimecres que hi hagi "una gran mobilització per part del votant constitucionalista" en les properes eleccions municipals del 26 de maig. L'entitat defensa que és "fonamental" que tots els catalans que "no volen continuar sent governats per forces polítiques separatistes" acudeixin a les urnes a votar a les seves opcions. Segons SCC, la formació de governs municipals constitucionalistes és bàsica per al futur de Catalunya i considera que "en aquest moment es presenta una ocasió que no s'ha de desaprofitar". Per aquest motiu, veu "essencial que els catalans a favor de la permanència a Espanya exerceixin el seu dret democràtic i no desaprofitin aquesta oportunitat".

A més, SCC demanda que els partits constitucionalistes "deixin de banda algunes de les seves legítimes diferències i es posin d'acord per evitar que guanyi el separatisme" i es formin governs "democràtics que respectin i acatin la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal vigent". Societat Civil Catalana assegura en un comunicat que Catalunya ha de deixar de destacar "per la seva divisió i enfrontament" i s’ha de convertir en un espai "en el qual prevalgui el foment de la convivència i la concòrdia entre els ciutadans i el respecte i la tolerància dins de la diversitat". "La independència ni la volem ni ens convé i SCC continuarà treballant per aconseguir que tots els governs catalans no només s'ajustin a la llei, sinó que representin al conjunt de la ciutadania", conclouen.

 
 

Comentaris