Podem reconeix que els resultats a les municipals han estat "dolents i decebedors"

Iglesias considera que la pèrdua està relacionada amb el rol dels lideratges

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha reconegut que els resultats obtinguts per la formació en les darreres eleccions municipals, autonòmiques i europees són "molt dolents i molt decebedors". En la seva intervenció al Consell Ciutadà Estatal, Iglesias ha afirmat que els lideratges hi van jugar un "rol important". Així, Iglesias ha instat a avaluar el problema, que ha afirmat que "és de tots, no dels territoris", ja que l'organització té "dificultats per ser un referent territorial". Per al secretari general de Podem, les municipals han consolidat l'"èxit electoral" del PSOE i ha insistit que la pèrdua de Madrid és una "pèssima notícia" per als progressistes.

 

Tot i que ha apuntat que en alguns llocs van millorar resultats, com al País Basc, aquests casos són l'"excepció", i en línies generals han estat dolents. Ha afirmat que els crida l'atenció que això hagi passat només un mes després de les eleccions generals del 28-A, quan Podem va obtenir uns resultats "per sobre" del que esperaven inicialment. En aquest sentit, ha reconegut que acostumen a tenir "pitjors rendiments electorals" als comicis municipals i autonòmics. 

 

 

Iglesias ha apuntat algunes excepcions com la del candidat a Cadis, Kichi, amb uns resultats "espectaculars" i creu que això està relacionat amb el rol dels lideratges. També ha qualificat d'"espectacular a la vista de la competència" el d'Ada Colau a Barcelona. Per això, Iglesias ha afirmat que els lideratges han jugat un "rol molt important" en la comtessa electoral.

 

D'altra banda, ha dit que la formació és "especialista en tenir noms diferents en cada territori" i, tot i reconèixer que això no és una justificació, sí que creu que ha "generat confusió". Jo a cada candidatura havia de preguntar com ens dèiem per no equivocar-me", ha declarat. Tot i aquests resultats, ha posat en valor que Podem està negociant "amb moltes possibilitats de governar" en diversos territoris com el País Valencià, les Illes Balears, les Canàries i la Rioja.

 

Comentaris