Núria Marín, "sorpresa i satisfeta" amb la majoria absoluta a L'Hospitalet

Creu que els bons resultats es deuen a "la feina feta" els últims quatre anys i "a la millora del PSOE"

El PSC ha guanyat les eleccions municipals a l'Hospitalet de Llobregat amb 14 dels 27 regidors del consistori. Una majoria absoluta que la seva candidata i actual alcaldessa en funcions, Núria Marín, "no s'esperava" perquè pensava "que havien passat a la història". Marín diu estar "agraïda i contenta" pel "reforçament de la confiança" en el projecte que encapçala i convençuda que l'àmplia majoria aconseguida servirà per tirar endavant projectes pendents com el soterrament de les vies, la reforma de la Granvia o la transformació de Can Rigalt, per exemple. "La majoria absoluta ens ha de servir per escoltar a tots els grups de forma relaxada i tranquil·la sense la necessitat d'un vot a un expedient o no", afegeix.

 

A l'hora de valorar els resultats de la resta de formacions, Marín creu que ERC, que amb cinc regidors, tres més que el 2015, s'ha situat com a segona força, ha estat capaç d'aglutinar el vot independentista al municipi "ja que molts veïns l'han vist com el vot útil". Una prova d'això, assenyala, és que JxLH ha perdut l'únic regidor que va aconseguir fa quatre anys l'històric Jordi Monrós, i que la CUP tampoc ha aconseguit representació. Sobre els quatre regidors aconseguits per Cs, els mateixos que el 2015 i lluny de les expectatives de la formació taronja, Núria Marín creu que ha rebut "un vot de càstig" per part dels electors per la seva campanya d'oposició sistemàtica i poc constructiva al govern municipal. "El govern s'equivoca i fa les coses més o menys bé, però la ciutadania no vol aquesta sobreactuació", assegura. 
 

 

Malgrat que molts factors hi han influït, per Marín els bons resultats obtinguts són fruit de "la feina feta" en els últims anys, encara molt marcats per la crisi econòmica i, sobretot, pel procés. Això explica, afirma, que el PSC hagi aconseguit nous majories al Baix Llobregat. " Els alcaldes i alcaldesses del PSC han demostrat que van per feina i que ho són de tothom", rebla. També atribueix una part de culpa dels bons resultats a "la millora del PSOE i l'arribada de Pedro Sánchez" a la Moncloa. Aquí, l'alcaldessa assegura que molts ciutadans "tornen a mirar el PSOE com un partit d'esperança i il·lusió que posa les persones al centre de les seves decisions". 
 

Per últim, i fent una lectura global dels resultats electorals, tant de les generals com de les municipals, Marín creu que ha quedat demostrat que els ciutadans volen governants "que solucionin els problemes" i que no facin de la confrontació la seva manera de fer. "La gent està cansada d'enfrontaments, baralles i actituds que no porten a res", afirma. 

 

Comentaris