Nuet i Alamany, els sobiranistes d’ampli aspectre: "Tenim vida pròpia"

La formació que va fer una DUI dels Comuns s’anima als pactes municipals

“Sobiranistes no forma part d'ERC i té vida pròpia”. Així de contundents es mostren al nou spin off del procés batejat com a Sobiranistes. Una plataforma que agrupa els impulsors d’una DUI dels Comuns per la feblesa dels Colaus a defensar el procés català. Sobiranistes es va personar a les eleccions generals amb ERC. A Barcelona, l’excoordinador general d’EUiA i secretari dels Comuns quan Xavier Domènech n’era el líder, Joan Josep Nuet, va ser el número quatre de la llista que encapçalava Oriol Junqueras.

 

Precisament, Nuet havia de participar aquest dimecres com a estrella convidada en un acte de la CUP per Manresa amb Anna Gabriel, Carles Riera i la candidata. “El número tres és d’EUiA”, recorden des de Sobiranistes. Finalment, no hi assistirà perquè assistirà a un acte de la candidatura d’ERC per Valls. Des del partit, insisteixen que “una cosa és la coalició electoral per les generals i l'altra les aliances que s'han bastit a nivell municipal”.

 

 

Aquí rau l’essència de Sobiranistes. Si el 28 d’abril anaven amb ERC, ara van més repartits. Elisenda Alamany és el tiquet electoral d’Ernest Maragall per ERC a Barcelona. També participaran en la candidatura Guanyem Barcelona, on s’integra la CUP. De fet, a l’acte central hi serà Mireia Boya i l’alcaldable per Badalona, Dolors Sabaté. A Sant Boi del Llobregat o a Girona també segueixen la mateixa fórmula. “Són aliances en paral·lel”, insisteixen des de Sobiranistes que presenten el seu moviment com un doble pivot entre ERC i la CUP o qualsevol aliança de les esquerres sobiranistes compromeses amb el procés.

 

 

 

 

Comentaris