Ni Mazinger Z és capaç de pacificar Cabra del Camp

Cabra del Camp és un dels municipis amb una política municipal més agitada. L'anterior mandat va estar marcat per dues mocions de censura, denúncies creuades i, fins i tot, agressions. Els resultats d'aquest 26-M, noves denúncies i una campanya molt calenta no fan pensar que la pau arribi al poble de Mazinger Z. Ni el superheroi japonès és capaç de pacificar Cabra, tal i com explica un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL).

A les eleccions d'aquest diumenge s'enfrontaven dos enemics irreconciliables. Per una banda, l'actual alcalde en funcions Salvador Pérez al capdavant de Caminem Tots Junts, una marca blanca de Junts per Catalunya amb el Mazinguer com a símbol. Per una altra, Miguel Castañón, cap de llista de Futuro Podemos i que fa quatre anys va vèncer els comicis amb Cabra en Comú. Després de dues mocions de censura, Pérez –que s'havia presentat amb la formació d'esquerres- es va convertir en alcalde i es va iniciar una guerra total amb el seu excompany de files.

Les eleccions del 26-M han deixat la situació oberta. El Caminem Tots Junts de Salvador Pérez ha guanyat amb 257 vots i 4 regidors. Els “podemites” de Miguel Castañón –que va assegurar haver quedat en la indigència després de la moció de censura- s'han hagut de conformar amb dos edils. Entremig, però, ha aparegut una tercera llista amb tres regidors, els republicans d'Acord per Cabra.

Caldrà veure si la llista d'ERC deixa governar la llista més votada o busca un pacte d'esquerres que desallotgi Pérez de l'alcaldia. Tanmateix, el que és segur, és que la pau no arribarà al poble. El mateix alcalde no s'ha cansat de denunciar amenaces al llarg de la campanya. De fet, el juny del 2017 va rebre un parell d'agressions –"¡Puños fuera!- en només dos dies de marge (almenys una va acabar al jutjat).

Més enllà de qui sigui escollit alcalde el proper 15 de juny, el que és segur és que la política municipal continuarà enfangada judicialment. Coincidint amb l'inici de campanya, el jutjat de Valls va fer públic que Miguel Castañón haurà de declarar com a imputat pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. Va ser denunciat pel mateix Ajuntament quan ja havia estat expulsat de l'alcaldia per asfaltar un carrer sense partida pressupostària, entre altres irregularitats. També hi ha un altre cas pendent per posar càmeres de videovigilància al pavelló sense complir la normativa.

Castañón, per la seva banda, ha contraatacat amb una denúncia contra el seu rival. La Guàrdia Civil ja investiga l'alcalde en funcions per possibles adjudicacions directes i fraccionament il·legal de contractes. Quin panorama! 

 
 

Comentaris