Madrenas guanya a Girona però la suma d'ERC i Guanyem la supera

Lluc Salellas i Sílvia Paneque sumen dos edils als resultats que van aconseguir fa quatre anys i per primer cop el PP de Concepció Veray queda fora

Marta Madrenas ha guanyat les eleccions a Girona al capdavant de Junts per Catalunya. Ha aconseguit nou regidors, un menys dels que va treure Carles Puigdemont fa quatre anys, en un Ajuntament que ha passat de 25 a 27 cadires, perquè la ciutat ha passat dels 100.000 ciutadans. Madrenas ha aconseguit el 30,96% dels suports, el que suposa 13.435 vots per davant de la coalició Guanyem Girona liderada per Lluc Salellas que s'ha emportat el 19,15% dels vots. D'aquesta manera Salellas millora en dos regidors els aconseguits fa quatre anys i passa a ser segona força al consistori amb 6 regidors. Un cop sabuts els resultats, Salellas va estendre la mà a ERC, ja que la seva suma supera Madrenas.

Esquerra manté les quatre cadires al consistori que ja tenia, però ho farà amb l'exsenador Quim Ayats al capdavant, que substitueix Maria Mercè Roca, que ha donat suport explícit a Guanyem Girona. Ciutadans és la formació que tanca el plenari mantenint els dos regidors que ja tenia, però ho farà amb Daniel Pamplona, el jove politòleg al capdavant. Per altra banda, el PP perd representació a l'Ajuntament. Una absència destacada, ja que és la primera vegada des de la recuperació de la democràcia que els populars no tindran cap regidor al ple de l'ajuntament. Concepció Veray ha estat l'encarregada de representar els conservadors els últims quatre anys.

 
 

Comentaris