La cursa per ser l'alcalde més jove de Catalunya

Qui serà l'alcalde més jove de Catalunya després del 26-M?, es pregunta el portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). Un dels candidats és Bernat Catasús, cap de llista de Junts per Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès). La candidatura el promociona com “l'alcaldable més jove de Catalunya” i és un dels quatre caps de llista que la JNC, les joventuts del PDECat, presenta a la vegueria del Penedès.

Catasús és l'exemple de candidat JASP –jóvenes aunque sobradamente preparados-. I, malgrat que en destaquen la seva joventut, una de les primeres propostes que ha fet és prometre un centre de dia per a la gent gran. Com a mínim, deu pensar, cal assegurar el vot de les tietes convergents per intentar recuperar una alcaldia que van perdre el 2011. Per cert, ja va ser denunciat pel PP a la Fiscalia per uns tuits contra l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O.

També s'apunta a la cursa, malgrat tenir mínimes opcions de ser escollit regidor, l'alcadable d'Estem Centrats del Prat de Llobregat. Es tracta de David Simón, de 22 anys, que es promociona a les xarxes "com el candidat a l'alcaldia més jove d'Espanya". No s'hi posa per poc, el xaval!

Mentrestant, els dos alcaldes més joves –ambdós d'una comarca envellida com la Terra Alta- opten a la reelecció. Es tracta d'Eva Amposta del Pinell del Brai i Joaquim Miralles d'Arnes. Amposta, la primera alcaldessa del seu municipi i l'única de la comarca, va accedir al càrrec a inicis del 2018. També es va convertir en alcalde a mig mandat, Joaquim Miralles, en substitució de l'històric Xavier Pallarès després de 22 anys en el càrrec.

Fa quatre anys Núria Pérez es va convertir en l'alcaldessa més jove de Catalunya amb poc més de 25 anys. De cop i volta, va passar de treballar en una empresa metal·lúrgica del Ripollès a ser la candidata més votada del petit municipi de Pardines, amb una llista vinculada a ERC. Si no hi ha un daltabaix, té quatre anys més per endavant assegurats ja que el 26-M l'única oposició serà un candidat fantasma de PSC. I, en política municipal, els fantasmes fan més pena que por.

 
 

Comentaris