La CUP apressa el Govern a sancionar la llei contra la violència LGBTIfòbica

La diputada Natàlia Sànchez assegura que els anticapitalistes “refermen el compromís amb les lluites feministes”

Estirada d’orella de la CUP al Govern en el dia internacional contra la LGTBIfòbia. La diputada Natàlia Sànchez ha lamentat aquest divendres que cinc anys després que el Parlament de Catalunya aprovés impulsar una llei per combatre les agressions homòfobes i trànsfobes, l’Executiu català no hagi fet “res” per tal de tirar la llei endavant i que tingui efecte.

No hi ha hagut la redacció d’un element sancionador i a dia d’avui és una llei que està en un calaix”, ha criticar Sànchez. A més, ha opinat que "sembla que sigui deliberat no aplicar aquesta llei" i que ara és una aprovació al Parlament "que queda en allò simbòlic". Ha recordat, també que en el discurs d'investidura de Quim Torra, el president es va comprometre a tirar endavant aquesta sanció. "Cada vegada és més flagrant l'engany", ha dit.

 

Per altra banda, la diputada ha volgut treure pit de les polítiques que la CUP ha pogut tirar endavant a diversos municipis de Catalunya, ja sigui des del Govern o des de l’oposició. Per parlar d’aquestes aportacions, han intervingut Àngels Camacho, Èrica Bel, Sílvia Roger i Leo Bajerano; candidats de Cornellà, Alcanar, Masquefa i Barcelona, respectivament.

Com no podia ser d’altra manera, Bajerano ha carregat contra el govern d’Ada Colau a la capital catalana per “no haver estat suficientment valent” a l’hora d’implementar polítiques en defensa d’aquest col·lectiu. Per una banda ha celebrat la creació per part del consistori del Centre LGTBI, però ha lamentat “que allò no pot ser tota la política pel col·lectiu que es tiri endavant”.

 

Comentaris