L'Escala, el "feu" socialista de les comarques gironines

El candidat, Víctor Puga, aconsegueix una contundent majoria absoluta i diu que continuarà governant buscant "consensos"

La llista de Víctor Puga, sota les sigles Candidatura de Progrés (CP) ha aconseguit una contundent majoria absoluta en aquestes eleccions a l'Escala. Els socialistes han obtingut 10 dels 17 regidors en joc en un consistori on la segona força, ERC, té només 3 representants. El municipi es converteix així, tret d'algunes poblacions petites com Biure o Torroella de Fluvià (Alt Empordà), en l'únic "feu" socialista de les comarques gironines.

Aquí, el PSC governa ininterrompudament des del 2007, aleshores amb l'exalcalde Estanis Puig. Abans ja ho havia fet dotze anys el socialista Rafel Bruguera, que va deixar pas a dotze anys més de mandats convergents. Puga creu que la gent del poble és fidel a "una manera de fer les coses" més enllà de les sigles dels partits i que aquesta "estabilitat" és que el que ha permès tirar endavant projectes importants i "projectar-lo" a l'exterior.

 
 

Comentaris