L'alcaldessa de Montcada critica la manca de consens dels comuns en alguns municipis

Campos aposta per reeditar el pacte amb ERC després de la victòria del 26-M i es mostra "amoïnada" pel canvi de govern a Barcelona

La cap de llista d'En Comú Podem Montcada i alcaldessa de la ciutat, Laura Campos, lamenta els mals resultats que els comuns han obtingut en algunes poblacions i reconeix que la manca de "consens" ha comportat la "fragmentació" del vot. Amb tot, admet que "cada localitat és un món" i apunta que l'èxit dels socialistes en les eleccions generals i el fet que les municipals coincidissin amb les europees també han perjudicat la formació d'esquerres. La batlle ho ha dit en una entrevista amb l'ACN en què s'ha mostrat satisfeta d'haver-se imposat a Montcada, on els comuns ha aconseguit 7 regidors, i ha apostat per reeditar el pacte de govern amb ERC. Campos també ha reconegut que està "amoïnada" per si el canvi d'executiu a Barcelona atura algun dels projectes endegats entre les dues ciutats.

Laura Campos sent la desfeta dels comuns en les eleccions municipals i la pèrdua de representació de la força d'esquerres en grans ciutats com Sabadell o Terrassa. L'alcaldessa considera que "és molt complicat trobar una causa general" per explicar els resultats, i assenyala que hi ha influït la suma de diversos factors. "Haver anat a rebuf de Pedro Sánchez i el fet que les eleccions europees se celebressin el mateix dia que les municipals ens ha anat a la contra", ha afirmat. Alhora ha afegit que la manca de "consens" en algunes poblacions i la concurrencia de diferents candidatures, també ha estat perjudicial pel partit. "Amb més llistes el vot es fragmenta més i és més complicat aconseguir representació", ha valorat. 

En una altre ordre de coses, la batlle s'ha referit al possible canvi de govern a Barcelona i ha reconegut que aquesta incertesa "l'amoïna". Ha explicat que en els darrers quatre anys la capital catalana s'ha convertit en un "aliat" per Montcada i ha posat com a exemple el suport que l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va donar al projecte per soterrar la R2. "Va ser un punt d'inflexió", ha reconegut Campos. La batlle ha recordat que Montcada té diversos barris frontissa amb Barcelona com Can Sant Joan i ha posat en valor la feina conjunta que s'ha fet: "Havíem aconseguit que Barcelona no mirés només cap el mar o cap el Llobregat, que tingués en compte els municipis del Besós que històricament tenen unes problemàtiques comunes", ha assenyalat. Per aquest motiu ha dit que confia que aquesta col·laboració i compromís es mantingui en el futur. 

Revalidar el pacte amb ERC

Campos considera que els resultats d'En Comú Podem Montcada són "excel·lents" i els atribueix a la bona feina que el partit ha dut a terme des del govern municipal. "Era el que preveiem, que la ciutadania ens fes confiança quatre anys més per seguir avançant en un municipi més just, més feminista i que farà un salt endavant amb el soterrament", ha apuntat.  Amb tot, ha assegurat que el seu projecte de ciutat és compartit amb ERC. "Jo sempre dic que les coses que funcionen no s'han de tocar", ha dit en clara al·lusió al pacte de govern amb els republicans. "Hem treballat a la una i hem estat un equip de govern molt cohesionat", ha afirmat. 

Ha reconegut que el caràcter independentista d'ERC ha generat alguna discrepància al llarg del mandat, però ha apuntat que totes dues formacions han estat capaces de fer "concessions" i trobar un "equilibri". "Res fa pensar que no podem seguir plegats", ha insistit. Els nous regidors d'En Comú Podem Montcada van reunir-se dimecres per establir les línies vermelles irrenunciables a l'hora de negociar un nou pacte de govern. La principal prioritat del grup fa referència a les regidories que els comuns han liderat els darrers quatre anys, com ara la d'Habitatge, i que voldrien mantenir per donar continuïtat a la feina iniciada en l'anterior mandat.

 
 

Comentaris