L'alcalde que ho és des del 1979 i que ha guanyat per un sol vot

A Catalunya hi ha tres alcaldes que "donen la vara" des del 1979... i que ho continuaran fent quatre anys més. Es tracta dels batlles de Torroella de Fluvià, Fogars de la Selva i Granyanella. En el primer cas, això sí, la victòria ha estat per un sol vot de diferència, tal i com explica un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). Emoció total.

Pere Moradell és alcalde de Torroella de Fluvià (Alt Empordà) des de fa 40 anys. El PSC, com sempre, ha tornat a guanyar les municipals però aquesta vegada ho ha fet per la mínima. La llista socialista ha obtingut 180 vots, pels 179 de la coalició El Nostre Poble i Junts. De fet, les dues llistes opositores de fa quatre anys per intentar un sorpassohistòric que no han aconseguit. El 2023 hi haurà canvi ja que Moradell ha dit que no es tornarà a presentar. Segur?

Tampoc hi hagut sorpasso a Fogars de la Selva, un dels Ohio catalans. Josep Vilà Campans es manté com l'únic alcalde independent al càrrec des del 1979. Aquí no hi hagut emoció. Els Independents per Fogars han aconseguit sis regidors –un menys que fa quatre anys- per 2 d'una llista vinculada al PSC i un d'ERC. Vilà, per cert, ha fregat el 60% dels sufragis. Espectacular.

Encara menys emoció hi havia a la Granyanella (la Segarra). Ramon Pinto –si no hi un daltabaix- podrà revalidar l'alcaldia per onzè mandat consecutiu. Això sí, no tenia rival: només un candidat fantasma del PSC que ha obtingut un vot (i no era el seu).

Gisclareny, el municipi més petit del país, també té un alcalde del “règim del 79”. Es tracta de Joan Tor que va ser alcalde del 1979 al 1983 i des del 1991 fins ara. Durant aquestes quatre dècades, s'ha presentat com a independent, per CiU –era d'Unió-... i ara amb ERC. Els resultats? 20 vots per l'alcalde, 2 en blanc i 2 abstencions. I quatre anys més...

 
 

Comentaris