JxCat perd la majoria absoluta a la Diputació de Girona

ERC i el PSC sumen un representant més i tant Independents de la Selva com la CUP mantenen el diputat

Les eleccions municipals d'aquest 26-M han suposat que Junts per Catalunya (JxCat) perdi la majoria absoluta a la Diputació de Girona, i que dels catorze diputats que CiU va obtenir el 2015 ara passin a onze. A més, la fotografia del ple canviarà perquè els comicis també suposen l'entrada d'una nova força: la coalició Tots per l'Empordà (Txl'E), que aplega dotze candidatures independents de la comarca del Baix Empordà, i que aconsegueix un diputat per primer cop. Tant ERC com el PSC, per la seva banda, també sumaran una nova cadira a les que ja tenien fins ara (els republicans passen a tenir-ne nou i els socialistes, quatre). Per últim, la candidatura d'Independents de la Selva (IdS) i la CUP mantenen el representant que van assolir als comicis del 2015.

 

Els comicis d'aquest 26-M suposaran canvis a la Diputació de Girona. De moment, i en espera que es proclamin els resultats definitius –això no serà fins dimecres- aquells provisionals que surten de l'escrutini ja aboquen dues conclusions. Per una banda, JxCat perd la majoria absoluta que tenia durant aquest mandat. I per l'altra, el ple de la Diputació sumarà una nova força a les cinc que ja hi havia fins ara.

 

 

Dels 27 representants municipals que té la Diputació de Girona, JxCat n'ha obtingut onze. La candidatura perd, doncs, tres dels diputats que havia assolit CiU –més endavant, el PDeCAT- a les eleccions del 2015. D'aquests, dos es reparteixen entre ERC i el PSC (que sumen un representant, respectivament, als que havien obtingut ara fa quatre anys). Així, els republicans passen a tenir nou diputats; i els socialistes, quatre.

 

Comentaris