JxCAT es posa a disposició d'ERC perquè Barcelona tingui un govern "100% independentista"

Elsa Artadi reclama unitat i afirma que "ja no hi ha excuses" pels partits

Elsa Artadi compareixia passades les vuit del vespre i augurava un resultat històric a les europees, però també pressentia que seria una “molt bona nit” per l’independentisme. I així ha estat. A dos quarts d’una compareixia acompanyada pel president de la Generalitat, Quim Torra, per confirmar la seva hipòtesi inicial: “Hi ha dues grans notícies per celebrar: la primera és el magnífic resultat com a país i ha obtingut a les eleccions europees el 50% dels vots independentistes i la segona és que la capital tindrà un alcalde independentista i això hem de celebrar-ho”.

Artadi ha celebrat que al Parlament Europeu hi hagin aconseguit escons “dos exiliats i un pres polític”, un fet que farà que Espanya “no pugui amagar més la vergonya de la repressió, que era una fita molt important avui”.

Sobre els resultats a Barcelona, Artadi s’ha felicitat que Barcelona hagi aconseguit tenir de nou “un alcalde independentista” i ha subratllat que “el país s’ho mereix” i que la capital ho “necessita”. La número dos de JxCAT per Barcelona ha felicitat “de tot cor els companys d’ERC” i ha explicat que ja ha pogut parlar amb Ernest Maragall.

Artadi ha assenyalat que des de JxCAT confien en què la victòria d’ERC a Barcelona serveix perquè arribi “el canvi real” a Barcelona amb un govern “100% independentista”. JxCAT s’ha posat a disposició de Maragall “per ajudar en el que calgui”.

 

Amb els resultats a la mà, Artadi ha volgut defensar la unitat de l’independentisme i ha assegurat que la seva “manca” ha fet que s’hagi reduït el número de regidors independentistes de 18 a 15. “Això demostra que és el moment de creure en la unitat de l’independentisme, des de la societat civil i els partits”.

Artadi ha fet referència a la sentència del judici contra el procés i ha reclamat que davant els temps “difícils” que s’aproximen “no hi ha excuses per part dels partits” per apostar per la unitat. “No podem amagar que haguéssim preferit un millor resultat [a Barcelona] i entenem que el vot útil pel canvi s’ha concentrat en ERC”, ha afegit Artadi.

 

Comentaris