JxCAT es posa a disposició d'ERC perquè Barcelona tingui un govern "100% independentista"

Elsa Artadi reclama unitat i afirma que "ja no hi ha excuses" pels partits

Elsa Artadi compareixia passades les vuit del vespre i augurava un resultat històric a les europees, però també pressentia que seria una “molt bona nit” per l’independentisme. I així ha estat. A dos quarts d’una compareixia acompanyada pel president de la Generalitat, Quim Torra, per confirmar la seva hipòtesi inicial: “Hi ha dues grans notícies per celebrar: la primera és el magnífic resultat com a país i ha obtingut a les eleccions europees el 50% dels vots independentistes i la segona és que la capital tindrà un alcalde independentista i això hem de celebrar-ho”.

Artadi ha celebrat que al Parlament Europeu hi hagin aconseguit escons “dos exiliats i un pres polític”, un fet que farà que Espanya “no pugui amagar més la vergonya de la repressió, que era una fita molt important avui”.

Sobre els resultats a Barcelona, Artadi s’ha felicitat que Barcelona hagi aconseguit tenir de nou “un alcalde independentista” i ha subratllat que “el país s’ho mereix” i que la capital ho “necessita”. La número dos de JxCAT per Barcelona ha felicitat “de tot cor els companys d’ERC” i ha explicat que ja ha pogut parlar amb Ernest Maragall.

Artadi ha assenyalat que des de JxCAT confien en què la victòria d’ERC a Barcelona serveix perquè arribi “el canvi real” a Barcelona amb un govern “100% independentista”. JxCAT s’ha posat a disposició de Maragall “per ajudar en el que calgui”.

 

Amb els resultats a la mà, Artadi ha volgut defensar la unitat de l’independentisme i ha assegurat que la seva “manca” ha fet que s’hagi reduït el número de regidors independentistes de 18 a 15. “Això demostra que és el moment de creure en la unitat de l’independentisme, des de la societat civil i els partits”.

Artadi ha fet referència a la sentència del judici contra el procés i ha reclamat que davant els temps “difícils” que s’aproximen “no hi ha excuses per part dels partits” per apostar per la unitat. “No podem amagar que haguéssim preferit un millor resultat [a Barcelona] i entenem que el vot útil pel canvi s’ha concentrat en ERC”, ha afegit Artadi.

 

Comentaris (3)
HEVI Fa 28 dies
POSSAT ULLERES MACO L'ENVEGA US MENGA
Sólo sois unos oportunistas Fa 28 dies
ERC no os necesita. Lo que quiere JxCat es tocar cacho y hacer, como siempre, de aprovechategui.
HARVARD Fa 28 dies
NO PARECEN MUY FELICES EN LA FOTO .