Jutgen l'exalcalde i candidat del PP a Llavaneres per prevaricació

La fiscalia demana per a Víctor Ros i dos tècnics municipals penes de fins a vuit anys d'inhabilitació

L'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres i candidat ara del PP al 26-M, Víctor Ros, s'enfronta a vuit anys d'inhabilitació per un presumpte delicte de prevaricació en la tramitació dels plecs de clàusules i el contracte d'adjudicació per a la construcció d'una zona esportiva al municipi. La fiscalia demana també penes d'inhabilitació per a dos tècnics municipals que, segons l'acusació del ministeri públic, haurien maniobrat amb Ros per beneficiar l'empresa Proinosa, adjudicatària dels treballs en un primer moment. Els fets es remunten a l'any 2015 i durant els darrers catorze anys el projecte ha tingut nombrosos entrebancs com la fallida de la mateixa Proinosa. De fet, actualment, només està fet el camp de futbol del complex i encara està a mig fer el futur pavelló. El judici ha arrencat aquest dimecres i estan citats a declarar una quinzena de testimonis, entre els que hi ha tots els regidors de l'Ajuntament entre 2003 i 2007.

 

Segons l'acusació, els plecs del concurs públic per adjudicar l'obra i les clàusules del posterior contracte que es va fer amb l'empresa adjudicatària contenen diverses irregularitats. En aquest sentit, durant l'interrogatori dels testimonis, la fiscalia ha qüestionat que l'Ajuntament permutés amb la constructora els terrenys de l'antic pavelló, camp de futbol i piscina municipal abans que es construïssin els nous equipaments. També ha qüestionat els mètodes de pagament fixats en el contracte, al·legant que eren contraris a l'interès públic.

 

 

Declaracions de testimonis i acusats

 

Els primers testimonis en ser interrogats han negat aquest extrem i asseguren que el projecte de la nova zona esportiva era "necessari" i que les condicions que es van exigir a l'empresa adjudicatària només tenien com a beneficiari el mateix Ajuntament. Els primers a declarar han estat els regidors del PSC i el PP que van formar part de l'equip de Ros, entre els que destaca l'antic edil d'Urbanisme, Antoni Jiménez, que ha fet un extens al·legat a les bones pràctiques de polítics i tècnics en aquest afer.

 

La declaració dels acusats està prevista pel darrer dia de judici, divendres, i per dijous està revist que declarin altres testimonis, entre els que hi ha exregidors de CiU i l'actual alcalde per ERC, Nani Mora, que llavors era regidor a l'oposició i va votar en contra dels convenis que ara es jutgen. També està citat a declarar l'exportaveu de SOS Llavaneres, Josep Ruiz –ara membre de la llista de JxCat–, que va ser l'instigador de les denúncies contra Ros, tot i no ser regidor electe en el moment dels fets.

 

Comentaris