IU, CIRC i MALL: 10 llistes que només per les sigles valdria la pena votar (1)

Les eleccions municipals són, sens dubte, la rave de la democràcia. Centenars de partits independents i agrupacions electors es presenten per servir els interessos dels veïns més propers (o directament els seus). I entre tantes candidatures, n'apareixen algunes que només per les seves sigles ja valdria la pena votar. A continuació, les 10 primeres, que proposa un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL)

El MALL no és el martell de grans dimensions que la policia espanyola va fer servir per entrar als col·legis de l'1-O. Es tracta del Moviment Alternatiu de Llinars, un clàssic de la política d'aquest municipi del Baix Montseny –des del 2003 tenen representació-. Ben aprop, a les Franqueses del Vallès, els cupaires han trencat amb els comuns i s'han aliat amb Sal-Fòrum Ciutadà. Les sigles, SAL-CUP, donen molt de joc...

Una llista que podria apostar per promoure l'activitat física és el GIM, que no es tracta de cap gimnàs sinó el Grup Independent del Masnou. El GIU, per la seva banda, recorda a la CiU de tota la vida però és el Grup Independent d'Urbanitzacions de Corbera de Llobregat –municipi amb 31 urbanitzacions, el rècord de Catalunya-. De fet, les llistes de les urbanitzacions mengen a part. Segurament és insuperable el PUSA, el Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (de Vilamajor). Tenen tres regidors, poca broma.

Van buidar el pap els esforçats activistes de la CUP de Perafita –el poble de les coques- que han apostat pel nom Poble Actiu Perafita (PAP). Però si és qüestió de voluntat, el guanyador del 26-M podria ser el PUC, la Plataforma d'Units per Castellolí, una llista vinculada a ERC en aquest bonic poble de l'Anoia.

El comunicador científic Ignasi Llorente, exportaveu nacional d'ERC (2008-2011), torna a la política amb el CAT. No són unes sigles que apel·lin al país, sinó al Compromís i Acord per Torrelles. Per la seva banda, no vol abandonar el NIU de l'Ajuntament de Cànoves i Samalús la formació independent Nou Impuls i Unitat. El 2011 van irrompre amb dos regidors i el 2015, amb quatre edils, van aconseguir l'alcaldia malgrat no ser la força més votada.

Ara bé, el CIRC de Sant Feliu de Codines és insuperable. Un tal Marc Fernández Garcia va encapçalar el 2015 la Coordinadora Independent Radical Calderina de Caldes de Montbui –inicialment vinculada a Jimmy Jump- obtenint 49 vots i un miserable 0,68% dels sufragis. Ara, el candidat s'ha traslladat a viure a la veïna Sant Feliu de Codines... i continua presentant-se amb el mateix partit. Si la Coordinadora Independent Radical Calderina treu millors resultats a Sant Feliu que a Caldes es mereixeran un premi (i més veient el cartell). Visca el circ de la política municipal!

 
 

Comentaris