Fernández: "La Generalitat no deixa respirar les ciutats que no estan al servei del nacionalisme"

El president del PPC ha acompanyat el candidat a Lleida i ha parlat de "leridanismo" per "desxifrar" el paper estratègic” de la ciutat

El president del PPC, Alejandro Fernández ha acusat a la Generalitat de "no deixar respirar" les ciutats que no estan "al servei" del nacionalisme. Ho ha dit en l’acte de presentació de la candidatura del PP a Lleida, encapçalada per Xavi Palau. Fernández ha parlat del "leridanismo" i ha dit que Palau ha estat l’encarregat de "renovar-lo i actualitzar-lo". A més, ha puntualitzat que ja no es parla d’aquest concepte ja que "aquí es dediquen a parlar d’altres coses, com dels llaços grocs". En aquest sentit, Fernández, ha lloat la figura del candidat a Lleida i l’ha definit com l’home que intenta "desxifrar" quin és el paper estratègic de Lleida a Catalunya i a la resta de l’Estat. Si no és així, ha afegit, "les ciutats entren en decadència" i ha insistit que si això passa, vol dir que ja ho estan.

Fernández ha volgut recordar la seva etapa en la política municipal i ha dit en relació al "leridanismo", que ell va promulgar el “tarragonisme” en diferents matèries com infraestructures i polítiques socials. En aquest sentit, ha afegit que es tractava de trobar la manera d’obtenir "certa autonomia" davant la visió "centralitzadora" de la Generalitat que ha deixat "sense respirar" les ciutats que no han estat "al servei" del nacionalisme, apunta Fernández. 

El president del PPC ha parlat de Catalunya com una de les regions europees més "asimètriques", que tenen una gran ciutat, com Barcelona i que molts cops diu, aquesta ha "trepitjat" a les altres ciutats com Lleida i Tarragona. Fernández, que ha presentat el candidat per Lleida, Xavi Palau a la Llotja, a Lleida, l’ha definit com un home "simpàtic" i un “personatge extraordinari”. A més, ha vaticinat uns resultats "esperançadors" a Lleida. 

 
 

Comentaris