ERC veta el PSC i vol un govern "d'unitat independentista" a Girona

El cap de llista republicà, Quim Ayats, anuncia que no avalaran cap acord "supeditat al 155"

ERC veta el PSC i com a única opció aposta per un govern a tres a l'Ajuntament de Girona amb la candidatura encapçalada per l'alcaldessa en funcions, Marta Madrenas (Junts per Catalunya), i Guanyem Girona. El cap de llista republicà, Quim Ayats, ha anunciat que no avalaran cap acord "supeditat al 155". D'aquesta manera, Ayats subratlla que votaran en contra a qualsevol proposta que inclogui els socialistes al govern municipal i insisteix que cal un acord entre les tres forces sobiranistes per tenir "un govern d'unitat independentista". Així, Ayats posa punt final a qualsevol aspiració a configurar una majoria absoluta alternativa al consistori on, sense JxCat, només sumarien Guanyem Girona, ERC i el PSC.

 

ERC de Girona ha fixat aquest dimarts una línia vermella en les negociacions per intentar bastir un pacte a l'Ajuntament. "Repetim el mateix que hem dit en campanya, no farem un govern supeditat al 155", ha afirmat Quim Ayats, donant així cop de porta a qualsevol possibilitat d'acord amb els socialistes. "A Girona volem un govern que defensi els drets nacionals, socials i les llibertats individuals i col·lectives", ha insistit el cap de llista republicà. Per a Ayats, l'única fórmula que volen explorar els republicans passa per bastir un govern de concentració independentista. Un pacte a tres que inclogui tant JxCat, Guanyem Girona i els republicans (i que permetria garantir una àmplia majoria, ja que sumaria dinou dels 27 seients del ple). 


Ayats, a més, també ha erigit ERC com l'aposta conciliadora entre els models de ciutat de JxCat i Guanyem (clarament antagònics). "Nosaltres estem al mig, creiem que hi ha camí per explorar; volem estirar els dos costats", ha afirmat el candidat d'ERC. "L'única fórmula que implica no supeditar-nos al 155 és aquesta, l'acord a tres d'una manera o altra", ha insistit. El cap de llista dels republicans també ha deixat clar que la seva és una aposta a tot o res. És a dir, que no avalaran cap altre pacte de govern que no inclogui JxCat, Guanyem i ERC. I no només això, sinó que tampoc donaran suport a un possible pacte a dos a l'hora d'investir alcalde o alcaldessa.

 

 

Sobretot, Ayats ho ha dit en referència a si es tanqués un hipotètic pacte entre Guanyem Girona i els socialistes (que sumaria dotze regidors). I que per tant, perquè la investidura tirés endavant, caldria el suport dels republicans (per garantir-se majoria absoluta en primera volta). "Un acord entre Guanyem i el PSC és clarament un no", ha afirmat, tancant així la possibilitat que Lluc Salellas pogués ser investit . I de la mateixa manera, Ayats també ha avançat que tampoc votarien a favor d'investir Marta Madrenas si això suposés deixar Guanyem fora del pacte. Tenint en compte que, sense la candidatura encapçalada per Salellas, JxCat i ERC tampoc sumen majoria i, per tant, Madrenas seria investida en segona volta (aquí ja, com a força més votada).

 

Comentaris