ERC planteja un govern de coalició a Lleida amb JxCat i El Comú

Miquel Pueyo va obtenir els mateixos regidors però més vots que el PSC, fins ara a l'alcaldia

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, guanyador de les eleccions municipals a Lleida amb 81 vots més que l'actual alcalde, el socialista Fèlix Larrosa, ha assegurat que "el més còmode" seria un govern del seu partit amb JxCat i El Comú. "Jo crec que JxCat es pot sentir còmode en un govern de coalició i potser els comuns ens diuen que se senten més còmodes pactant des d'un suport extern", ha indicat en declaracions a Europa Press, i ha afirmat que vol un govern el més sòlid possible.

 

Pueyo ha explicat que aquest mateix diumenge va parlar amb els líders de JxCat, Toni Postius, i El Comú, Sergi Talamonte, i amb l'alcalde, Fèlix Larrosa, i té previst fer-ho aviat amb el candidat del PP, Xavier Palau, i la de Cs, Àngeles Ribes, i la seva voluntat és dialogar "amb tothom". El republicà, que va anunciar en campanya la seva voluntat de fer una auditoria sobre els comptes de l'Ajuntament si arribava al govern, argumentant que es donaven per separat els deutes de l'empresa municipal d'urbanisme i del Parc Científic i Tecnològic, ha afirmat que l'objectiu "és conèixer amb exactitud quant es deu i en quines condicions". "D'aquí a quatre mesos hem de poder explicar als ciutadans la situació del deute i com els processos de participació no ens angoixen. Podem plantejar als ciutadans què volen fer a l'Ajuntament, que té un llaç en forma de deute i de despesa corrent", ha afegit.

 

 

ERC va obtenir set dels 27 regidors que té l'Ajuntament de Lleida, el mateix nombre que el PSC, que en les anteriors eleccions amb Àngel Ros com a cap de cartell en va obtenir vuit. JxCat ha mantingut els sis regidors de fa quatre anys i Cs n'ha perdut un dels quatre que tenia, mentre que el PP i El Comú conserven els dos que tenien i la Crida-CUP, que en tenia dos, no ha aconseguit representació a la nova Paeria. En les seves primeres declaracions després de conèixer els resultats, Larrosa va afirmar que qui hagi d'assumir el govern municipal tindrà "la mà estesa" dels socialistes.

 

Comentaris