Els comuns donen el vistiplau a Pueyo (ERC) per ser alcalde de Lleida

La portaveu ha assenyalat que no descarten entrar en un govern tripartit amb republicans i JxLleida

El Comú de Lleida ha anunciat aquest diumenge que donarà suport a la investidura de l'alcaldable d'ERC, Miquel Pueyo, per la qual cosa el candidat té confirmada la majoria necessària per a ser investit. En declaracions a Europa Press, la portaveu del Comú, Laura Berges, ha explicat que ho votaran com a alcalde de Lleida per "les coincidències de programa" i després de les negociacions que han mantingut amb ERC.

 

"Volíem expressar la nostra confiança a una opció progressista", ha apuntat Berges, que aposta per un 'govern del canvi' a la ciutat, després de molts anys de govern del PSC. Berges ha assenyalat que no descarten entrar en un govern tripartit amb ERC i JxLleida si donen garanties que es prioritzaran els drets socials. 

 

L’assemblea ha validat el treball que està portant a terme la comissió negociadora i ha emplaçat a que aquesta es mantingui en les mateixes premisses de treball per cercar acords per buscar un govern que faci possible el canvi i la transformació real que ha demanat la ciutadania. Serà en una propera assemblea abans del ple de cartipàs quan es concretarà si hi ha acord de govern i, en cas afirmatiu, de quina forma.

 

Font de JxLleida han explicat a Europa Press que prefereixen un govern a tres encara que també accedirien a un govern de coalició amb ERC.

 

 

Pla general de l'assemblea del Comú de Lleida per decidir l'estratègia de vot de cara a la investidura del nou alcalde de Lleida | ACN

Pla general de l'assemblea del Comú de Lleida per decidir l'estratègia de vot de cara a la investidura del nou alcalde de Lleida | ACN

 

 

Comentaris