El recompte a Manresa ajusta la victòria d'ERC a només 10 vots de Junts

La Junta Electoral de la Zona ha donat com a bons dos vots de JxCat i un d'ERC que s'havien comptat erròniament com a nuls

La Junta Electoral de la Zona ha confirmat la victòria d'ERC Manresa a les eleccions municipals del 26-M, però ha ajustat els resultats a deu vots, un menys del que es va anunciar diumenge passat. Després de més de tres hores de recompte, s'han donat com a bons dos vots de JxCat i un d'ERC que s'havien comptat erròniament com a nuls. La vista pública ha comptat amb representants de tots els partits polítics, però els d'ERC i JxManresa han estat especialment atents degut al frec a frec entre totes dues candidatures. Junts per Manresa ha demanat el recompte un a un de tots els vots nuls, 112 en total. Aquest és el resultat electoral més ajustat a la capital del Bages des de la recuperació de la democràcia.

 

La vista pública ha arrencat amb uns minuts de retard i amb problemes informàtics perquè les dades registrades al sistema informàtic del ministeri no coincidien amb les dades de les meses, i això ha obligat els membres de la Junta Electoral ha introduir, una per una, les dades de totes les meses de cada poble.  ERC i Junts per Manresa han estat especialment atents a aquest recompte, ja que havia de confirmar la victòria dels republicans per 11 vots de diferència. Junts per Manresa ha demanat el recompte un a un de tots els vots nuls, 112 en total, i al final, això ha tingut recompensa, ja que s'ha comprovat que dos vots de JxCat s'havien comptat erròniament com a nuls. També s'ha comptat com a bo un vot d'ERC que s'havia comptat com a nul i dos del PSC. Això ha ajustat la diferència entre Junts i republicans a a 10 vots. 

 
 

Comentaris