El PSC, primera força al Consell Comarcal del Baix Penedès amb 12 representants

Junts per Catalunya perd pes i obté 8 consellers, mentre ERC arriba als 7 membres

El PSC ha tancat les eleccions municipals com a primera força al conjunt del Baix Penedès, fet que el situa com a partit predominant a la institució comarcal: ha obtingut 12 representants dels 33 que té el plenari. Desbanca així l’antiga CiU, reconvertida en Junts per Catalunya, que ha sumat 8 consellers -2 menys que fa quatre anys-. En canvi, ERC i Ciutadans han millorat els resultats del 2015.

 

Per una banda, els republicans han obtingut un total de 7 consellers comarcals, mentre que la formació taronja ha disparat la seva representació, passant dels 2 membres del mandat anterior fins aconseguir-ne 6. La resta del plenari el completen el PP (1) i les formacions adscrites a En Comú Podem (1). Després de molts anys, PxC no s’ha presentat aquesta vegada als comicis municipals i tampoc han obtingut representació a cap Ajuntament la seva formació hereva, Som Identitaris. Els partits xenòfobs, per tant, han desaparegut del Consell Comarcal.

 

 

Pel que fa a la formació de govern, ara fa quatre anys CiU va arribar a una macro entesa amb el PSC, ERC i ICV, fet que va garantir una majoria àmplia del plenari. Els republicans, però, van abandonar l’acord a mig mandat. Caldrà veure si aquesta vegada socialistes i post convergents aposten per reeditar l’acord amb els comuns, el qual els permetria governar amb comoditat, i quin posicionament adopten els republicans, que no tenen marge per liderar les negociacions.

 

Comentaris