El PP torna a guanyar les municipals a Badalona

Albiol dependrà del posicionament dels socialistes per poder governar

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Badalona, per tercer cop consecutiu, amb encara més força del que ho havia fet. Els populars, liderats per Xavier Garcia Albiol, han aconseguit 11 regidors, un més dels que tenia actualment, i en xifres absolutes, són els millors resultats de la història dels populars a Badalona, superant els 30.000 vots de fa quatre anys i situant-se per sobre dels 32.000. El PP, però, no té la majoria absoluta del ple, que està en els 14 regidors, i dependrà del que faci el PSC per poder governar. Per darrere dels populars ha quedat la coalició liderada per Dolors Sabater, amb Guanyem Badalona i ERC, que ha obtingut 7 regidors. Els socialistes, tercers amb 6 regidors, tornen a tenir la clau de la governabilitat.

L'experiment de Guanyem i ERC per intentar ser primera força a Badalona no ha funcionat, ja que els 7 regidors obtinguts són 1 menys respecte als 8 que les dues formacions havien aconseguit per separat fa quatre anys (5 per a Guanyem i 3 per a ERC). Els comuns, per la seva banda, han consolidat els 2 regidors que tenia ICV-EUIA. Finalment, Junts per Catalunya-Badalona ha aconseguit entrar a l'Ajuntament amb 1 regidor –en perd un– i Cs, per la seva banda, queda fora del consistori. Els partits minoritaris han patit, sense dubte, els efectes de l'alta participació, que ha fregat el 63%, 6 punts més que fa quatre anys.

A partir d'aquest dilluns s'obren tres setmanes d'intenses negociacions fins arribar al ple d'investidura. Si no hi ha un acord entre partits que sumi 14 regidors, el candidat de la llista més votada serà investit automàticament en segona volta. En aquest sentit, Albiol parteix amb avantatge respecte Sabater, que intentarà convèncer els socialistes per tornar a comptar amb el seu suport.

 
 

Comentaris