El nou pacte de govern a Cambrils deixa fora el PSC

ERC repeteix amb Junts per Cambrils i inclou Nou Moviment Ciutadà en un dels acords més matiners post-26M

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat aquest dimarts el nou pacte de govern d’aquest mandat, en un dels acords postelectorals més matiners. ERC, Junts per Cambrils i Nou Moviment Ciutadà governaran el municipi durant els pròxims quatre anys. L’acord exclou un dels socis de govern de l’anterior legislatura, el PSC. L’alcaldessa republicana, Camí Mendoza, que repetirà en el càrrec, ha reconegut que la situació política que viu el país ha condicionat aquest canvi de peça en el tripartit. Les tres formacions sumen majoria absoluta, amb 12 dels 21 regidors que conformen el consistori cambrilenc. Si bé encara no s’ha volgut avançar com quedarà el repartiment de carteres, els tres partits asseguren que se senten molt “còmodes” integrant el nou govern i que serà "bo" per Cambrils i pel país.

 

A Cambrils (Baix Camp) ja s’ha rubricat un pacte dos dies després de les eleccions, amb el factor sorpresa que es manté la fórmula del tripartit, però un dels agents ha estat reemplaçat per una altra formació. ERC, que ha tornat a ser la força més votada, ha optat per no tornar a incloure el PSC com a soci de govern. El lloc dels socialistes l’ocuparà Nou Moviment Ciutadà (NMC), que ha estat els dos darrers mandats a l’oposició. Entrar al govern era un pas que el seu portaveu, Oliver Klein, ja esperava en les anteriors eleccions, atès que va ser la tercera força més votada. “Aquesta vegada ens tocava estar al govern, teníem dues possibilitats i ens hem sentit més còmodes amb aquesta ”, ha manifestat Klein.

 

 

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, ha reconegut que, en el seu cas, ja no han negociat amb cap més formació que ERC i que els tres partits aliats coincideixen en moltes qüestions com ara infraestructures, gent gran, projectes pendents, etc. “És el millor que hi pot haver per Cambrils”, ha dit Abella. Tant Junts per Cambrils com NMC han tret 3 regidors cadascun. ERC, com a força més votada amb 6 regidors -ha pujat en 2 regidors- liderarà el nou govern municipal, amb Cs, PP i PSC com a grups a l’oposició. Camí Mendoza ha reconegut que va contactar directament amb aquestes dues formacions. “Són amb les que tenim més sintonia a l’hora de consensuar els projectes per Cambrils i també per la situació que viu el país”, ha conclòs l’alcaldessa.

 

Comentaris