Drons, serenos i Robocop per espantar els lladres

Un dels temes que més preocupen a la ciutadania, és la seva seguretat. Això sí, sempre sense anar en detriment de la seva intimitat. Els ciutadans volen poder caminar tranquils de nit pel barri sense sentir-se observats com si estiguessin al Show de Truman, explica el portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). 

Això ho saben a Sant Cugat, on l’Ajuntament ha contractat un Robocop perquè mantingui a ratlla els malfactors. L’aparell –que s’assembla més al simpàtic robot de la pel·lícula Wall·E, que a l’imponent Robocop, tot sigui dit– té tres càmeres de 360 graus de visió nocturna, pot desactivar explosius i, diuen, mediar en segrestos. El cameodel petit Robocop, no ha agradat al PP, que acusa l'alcaldessa Carmela Fortuny de fer “joc brut” presentant el robot en període electoral i, fins i tot, l'ha portat a la Junta Electoral.    

Sense deixar les maquinetes, però passant del terra a l’aire, els drons amenacen en fer-se amos i senyors de la seguretat ciutadana. A Parets del Vallès, la policia local ja ha fet les primeres proves de vol amb l’objectiu d’utilitzar-los com a reforç en els serveis de vigilància, mentre que, a Sant Cugat –coordinadament amb el petit Robocop, se suposa- el faran servir per enxampar els lladres amagats als boscos. L'Alternativa Mediterrània de Cambrils, per la seva banda, planteja fins i tot una unitat de policies dronaires.       

Un altre vigilant que ha reaparegut –en aquest cas de carn i ossos– és el sereno. Aquesta espècie de Batman català, pot tornar a Lleida si guanya l’alcalde i candidat del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa. El pla “Àngels de Nit” de Larrosa, de fet, pretén donar una segona oportunitat a persones que s’han quedat sense feina. On ja actua el sereno és a Premià de Dalt i a Santa Coloma de Gramenet. L’alcaldessa socialista Núria Parlón el va recuperar per “pal·liar la sensació d’inseguretat i d’incivisme que hi ha a la ciutat”.

Qualsevol repàs temàtic no pot acabar sense la proposta del popular (i populista), Josep Bou. Reclama incorporar a la Guàrdia Urbana, paracaigudistes provinents de l'exèrcit espanyol. Bou vol un exèrcit d’Action Men, amb 500 homes, 50 vehicles i armes llargues automàtiques i semiautomàtiques. Que tremoli El Equipo A!  

 
 

Comentaris