De l'oposició a l'alcaldia per un error en el recompten del Ministeri d'Interior

Fem Poble aconsegueix la majoria absoluta a Corçà, desbanca MES i fa caure el PSC

Un error en el recompte de vots al web del Ministeri d'Interior ha canviat completament la configuració de l'Ajuntament de Corçà (Baix Empordà). Les dades oficials donaven diumenge la victòria a la llista que ha governat durant els últims tres mandats, MESxCorçà, amb Carme Güell al capdavant. Els resultats atorgaven a aquesta formació quatre regidors, a Fem Poble-Tots per l'Empordà, tres i al PSC, dos. La junta electoral de la Bisbal d'Empordà, però, va comunicar aquest dimarts que, en realitat, Fem Poble n'havia aconseguit cinc, assolint la majoria absoluta. MES s'ha quedat amb quatre –i passa doncs a l'oposició- i els socialistes no n'han tret cap. El nou alcalde, Raül Yruela, ha explicat que la mateixa nit electoral ja sabien que hi havia hagut un error perquè tenien les actes del recompte que els donaven la victòria i que la situació que han viscut és "una mica surrealista". "Ens hem passat tres dies donant explicacions i justificant-ho", concreta Yruela.

 

A Corçà, les eleccions municipals d'aquest 26-M van disparar la participació, que es va enfilar fins al 79,28%. En comparació amb el 2015, la diferència era de fins a un 30%. En aquests comicis, a diferència dels anteriors –en què hi havia llista única de MESxCorçà- hi va haver fins a tres candidatures que es disputaven l'alcaldia.  A la que encapçalava Carme Güell, que ha estat alcaldessa durant els darrers tres mandats, s'hi sumaven les de Fem Poble (que es presentava sota el paraigües de Tots per l'Empordà) i el PSC. L'escrutini es va seguir minut a minut des de fora del col·legi electoral. I els resultats de l'acta no deixaven lloc a dubtes: Fem Poble (que es presentava per primer cop) aconseguia una victòria aclaparadora. La candidatura d'Yruela va aconseguir imposar-se per majoria absoluta, amb cinc regidors dels nou que té el ple. Els altres quatre anaven a parar a MESxCorçà, i la desbancaven de l'alcaldia. Els socialistes, en aquest poble del Baix Empordà, es quedaven sense representació.
 

 

Però quan la web del Ministeri va publicar les dades, l'única cosa que coincidia era la participació. Perquè els resultats no quadraven per enlloc amb l'escrutini que s'havia fet al poble. Les dades provisionals –i en teoria, oficials- donaven la victòria a Carme Güell, amb quatre regidors. Fem Poble en tenia tres i els socialistes, dos. No ha estat fins aquest dimecres que s'ha esmenat l'error i, ara sí, la Junta Electoral de la Bisbal d'Empordà ha fet constar allò que realment havien decidit les urnes. "Per a nosaltres no ha estat cap sorpresa, perquè des de diumenge mateix sabíem que havíem guanyat; però la confusió del Ministeri ens ha portat a una situació una mica surrealista", admet Yruela, que a partir del 15 de juny serà el nou alcalde de Corçà. Explica que, d'ençà de la nit electoral, ells i els seus companys de candidatura no han parat d'explicar què ha passat als veïns. "Rebíem missatges dient que ens havia anat de poc, i que havíem fet un resultat molt aproximat; ens hem passat tres dies justificant que tot era un error", diu Yruela.

 

Comentaris