Carrizosa (Cs) confia que el 26-M l’àrea metropolitana es tenyeixi de taronja com el 21-D

Celestino Corbacho acusa Colau de manca de lideratge per arribar a acords amb els ajuntaments de la zona

El portaveu de Cs Carlos Carrizosa ha manifestat aquest divendres, en una trobada amb alcaldables del partit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que el partit confia que aquest 26-M les alcaldies facin un canvi al taronja. Cs voldria tancar així el cercle després que el 21-D del 2017, ha recordat Carrizosa, van ser la força més votada en molts municipis de l’àrea. “En totes aquelles on vam ser la força més votada hem fet una campanya de vot útil”, ha comentat el portaveu taronja.

Carrizosa també s’ha referit a les crítiques cap a Cs del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que en un míting a Barcelona va dir dijous que els socialistes “ni posen ni treuen llaços” i aposten per la no confrontació. “Em sembla increïble que el president no tingui ben clar que les institucions són de tots i no només dels separatistes”, s’ha queixat Carrizosa.

En aquesta referència de Sánchez al tema dels llaços grocs, Carrizosa hi veu una raó “més profunda”. Segons ha dit, el que amaga aquesta referència són “els pactes que els socialistes fan amb ERC, que busquen la investidura de Sánchez i que provocaran que a molts ajuntaments de Catalunya hi hagi un pacte en correspondència”. Carrizosa esta convençut que després del 26-M hi ha “voluntat de pacte” entre PSC, ERC i els Comuns.

Corbacho acusa Colau de manca de lideratge

Al costat de Carrizosa, el candidat per l’Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho ha defensat la candidatura de Manuel Valls per Barcelona perquè la veu la que té més possibilitats d’arribar a acords amb els ajuntaments de l’AMB, on ha dit que hi ha tres temes que “preocupen”, la feina, l’habitatge i la mobilitat. Corbacho ha dit que amb Colau han faltat dues coses per afrontar aquests reptes, “relat i lideratge”.

 

L’exministre espanyol ha dit que és “necessari construir relat per apostar per la nova economia i que les ciutadans trobin un lloc de feina, però també donar resposta a l’AMB per la falta de lloguer assequible”. En aquest àmbit, Corbacho ha dit que l’alcalde de Barcelona hauria de buscar acords amb alcaldes de l’AMB per a la construcció de 10.000 habitatges nous, el 75% dels quals haurien de ser de lloguer assequible. “No és l’alcalde de Barcelona el que ha de venir a l’AMB a dir com s’han de fer les coses, però ha de parlar amb ells i acordar perquè l’àra no funciona a ple rendiment si no hi ha un lideratge des de la capital”, ha afegit Corbacho.

 

 

Comentaris