Arrimadas eludeix l'autocrítica i al·lega que Cs ha augmentat els regidors a Catalunya

A les eleccions europees, Ciutadans ha estat el quart partit més votat a Catalunya

La portaveu de l'Executiva de Ciutadans i exlíder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha subratllat que en les eleccions municipals celebrades aquest diumenge el seu partit ha augmentat el nombre de regidors a Catalunya, i per això ha eludit fer autocrítica sobre els resultats registrats en aquesta comunitat.

 

"Ciutadans a Catalunya creix, de 176 a 238 regidors, un 34% més", ha assenyalat en roda de premsa a la seu de Cs després de la reunió del Comitè Executiu. Encara que és cert que Cs ha aconseguit augmentar el nombre de regidors en aquesta comunitat respecte el 2015, quan va obtenir 176, el nombre de vots i el percentatge ha baixat, de 231.293 a 178.330 i del 7,43% al 5,11%. En aquestes eleccions locals, Ciutadans ha obtingut 1.876.906 vots a tota Espanya, el 8,25% del total, i s'ha fet amb 2.788 regidors, i ha estat la força més votada a 150 municipis i aconsegueix la majoria absoluta a 115 d'ells. Però cap d'aquests 150 municipis es troba a Catalunya.

 

 

A més, aquests resultats contrasten amb els de les autonòmiques celebrades a Catalunya el 2017, quan Cs va ser la força més votada. En les generals del passat 28 d'abril, el partit liderat per Albert Rivera es va quedar amb cinc diputats al Congrés per les províncies catalanes, els mateixos que tenia en l'anterior legislatura, i en vots va pujar poc més de mig punt percentual. Pel que fa a les eleccions europees, Ciutadans ha estat el quart partit més votat a Catalunya aquest 26 de maig, situant-se per darrere de Junts per Catalunya, el PSC i ERC, a gran distància de tots ells.

 

Comentaris